5 способів надати волоссю блиску та “багатого лоску”

0
5 способів надати волоссю блиску та
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Волосся «багатої дівчинки» — це умовна, але досить точна назва здорового, щільного, густого і блискучого волосся, на яке всі дивляться із заздрістю. Незважаючи на те, що зараз мода на недбалі пляжні локони, яка припускає наявність сухості та сплутаності, ніхто не скасовував альтернативний варіант у вигляді гладкої, акуратної зачіски. На жаль, далеко не у всіх від природи ідеальне волосся, яке вимив — і воно старанно лягло, як після професійного салонного укладання.

Є кілька справді робочих способів, за допомогою яких можна виправити це прикре непорозуміння.

Спосіб №1: зволожуючий шампунь та правильне миття голови

Щоб зробити шовкове волосся, необхідно почати з самого початку – замінити звичайний шампунь на зволожуючий і пом’якшувальний. Бажано, щоб він був без шкідливих компонентів та силіконів, а ось наявність гіалуронової кислоти, екстракту шовку та керамідів вітається.

Під час миття волосся досить видавити на долоню кілька крапель шампуню і спінити його в руках, після чого нанести піну на шкіру голови масажуючими рухами. Засіб не потрібно розподіляти по всій довжині, пасмам достатньо піни, яка стікає по них.

Шампунь наноситься двічі: перший раз він вимиває жир, пил та те, що залишилося після укладання, а другий – контрольне очищення. Вода не повинна бути гарячою – 30–35 градусів максимум. Власникам дуже сухого волосся варто використовувати кип’ячену, відстоєну, фільтровану, талу або газовану воду (нею можна споліскувати волосся), так як вода з-під крана занадто жорстка і може погіршити проблему.

Спосіб №2: бальзам, кондиціонер чи маска

Головне завдання бальзамів, кондиціонерів і масок – наситити, зволожити і розгладити текстуру, щоб з’явився глянсовий ефект і зникли посічені кінчики. Не пропускайте їх використання, якщо мрієте про відполіроване, блискуче волосся.

Зазвичай стилісти рекомендують використовувати маску раз на 2-3 тижні, посилаючись на те, що вона обтяжує волосся і забиває текстуру надто активними компонентами. Але якщо стан шевелюри плачевний, то додайте її у свій постійний ритуал, тобто наносьте після кожного миття. І найважливіше: перед тим, як скористаєтеся доглядом, що змивається, відіжміть волосся руками, а потім просушіть паперовим або бавовняним рушником. Це допоможе видалити зайву вологу, щоб компоненти, що доглядають, проникли в глибокі шари волосся і почали відновлювати їх зсередини.

 

Спосіб №3: незмивний догляд, масло для волосся або спрей-блиск

Доглядовий крем, сироватка або лосьйон – це заключний незмивний етап догляду за волоссям. Вони наносяться на вологе, віджате рушником волосся, але тільки по довжині, слід відступати від коріння на 5-10 сантиметрів. Навіть якщо у вас не запланована сушіння феном, все одно використовуйте засоби, що не змиваються – вони додадуть волоссю м’якість і шовковистість, а також не дадуть їм пушитися.

Найчастіше такі засоби мають властивості термозахисту, що тільки зіграє на руку, якщо ви хочете зробити укладання гарячим стайлером. До речі, потрібно тримати фен вище голови і стежити за тим, щоб повітря ковзало по волоссю від верхівки до кінців. Тільки так можна закрити лусочки, і зачіска виглядатиме дзеркальною. А якщо ні, то ефект кульбабки забезпечений, а це антипод доглянутого волосся.

В самому кінці укладання або на трохи недосушене волосся нанесіть по довжині, не торкаючись коріння, спеціальне масло. Розітріть між долонями пару крапель цього засобу і, імітуючи праску, затисніть пасмо і рухайтеся зверху вниз. Таким чином пройдіться по всьому волоссю. Або замініть масло спрей-блиском — з ним теж не переборщіть, інакше доведеться заново мити голову. Створіть хмару із спрею (пари натискань на дозатор буде достатньо) і на пару секунд залиштесь в цій хмарі, щоб блиск осів на локони.

Спосіб №4: зубна щітка та лак для волосся

Дрібний пушок (його ще називають дитячим) по лінії росту волосся, звичайно, милий, але псує всю картину доглянутого волосся. Його наявність означає, що вам не загрожує облисіння і росте новий шар волосся, але мінус у тому, що він стирчить у різні боки і погано піддається укладанню. Щоб усмирити цей пушок, візьміть непотрібну зубну щітку і рясно збризкайте її лаком для волосся, а потім пригладьте нею ці волоски. Таким прийомом користуються багато голлівудських стилістів, коли готують знаменитостей до виходу на червону доріжку.

Спосіб №5: стрижка

Якщо всі вищезазначені поради не допомагають, то вирушайте в перукарню і без жалю відстрижіть неживе волосся (бажано це зробити на Новий Місяць, щоб вони відросли швидше). Не відкладайте в довгий ящик багатоступінчастий домашній догляд (шампунь, кондиціонер/маска, незмивний догляд, масло), робіть салонну процедуру відновлення волосся і намагайтеся відмовитися від сушіння феном.

Якщо будете слідувати цій схемі, помітите, що вже через пару тижнів волосся стане щільним, густим і блискучим, як у «багатої дівчинки».

попередня статтяКуди занурити котлети перед смажінням, щоб зробити смачнішими
наступна стаття7 вправ для красивого пресу
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я