Які помилки допускають городники, коли збираються пересаджувати полуницю

0
Коли і як пересаджувати полуницю
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб урожай полуниці вдався на славу, необхідно періодично пересаджувати рослини. Як правильно це зробити і коли розбираємось разом.

Час посадки

Кущі полуниці щороку розростаються, з’являються зайві пагони, вуса, які витягують соки та сильно знижують урожайність.

Ягоду потрібно періодично омолоджувати, розсаджувати та переносити на нове місце. Дослідницьким шляхом зазначено, що період максимального зростання та плодоношення триває близько 3 років.

На замітку: на старому місці, де росла полуниця, можна посадити бобові (горох, квасоля). Вони насичать ґрунт азотистими елементами і підвищать схожість.

Через 1-2 роки на цій же грядці можна знову вирощувати ягоду з більшим відсотком урожайності.

Кущі можна пересаджувати в підготовлений ґрунт ранньою весною після заморозків або восени, коли у рослини починає в’янути листя.

На початку року створюються сприятливі умови для подальшого зростання: велика кількість вологи в грунті, тепла погода, тривалий світловий день. До мінусів слід віднести порушення кореневої системи. У перший рік після посадки на новому місці полуниця може не плодоносити.

Осіння пересадка у вересні, на початку жовтня більш сприятлива через рясні дощі, ще високі температури.

Це дає можливість добре укорінитися кущам і наступного року випустити квіти. Можлива літня пересадка, але до неї вдаються нечасто, щоб не порушити вегетацію та дозрівання.

Етапи висаджування

Як правильно посадити полуницю на новій грядці:

  • Підготовка ґрунту. Підійдуть ділянки із сонячного боку. Грунт має бути пухким. У кожну ямку потрібно внести трохи торфу, добрив.
  • Викопати кущ повністю, розкласти на рівному місці, розділити на пагони.
  • Процес вимагає акуратності, щоб зберегти якомога більше живих корінців. Корисно оббризкати пагони знезаражуючими розчинами, опустити на пару годин на підживлення.
  • У ямку налити води, висадити кущ та прикопати руками. Не утрамбовувати.

Такі нехитрі лайфхаки допоможуть зберегти урожай полуниці високим, отримати нові кущі та насолоджуватися ароматною ягодою весь сезон.

попередня статтяЯк приготувати кабачки у часниково-соєвому соусі всього за 15 хвилин
наступна статтяЯка звичка, допоможе виглядати “на п’ять років молодше”
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я