Як м’ята “захищає” рослини на городі

0
Як м'ята
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Корисний для здоров’я чай з м’ятою або освіжаючий коктейль з ароматним листям – це ще не всі причини, які спонукають дачників посадити м’яту на городі. До того ж м’ята допомагає боротися з комарами, мурахами, іншими комахами-шкідниками і навіть з гризунами.

Рослина-репелент

  1. Найпростіший засіб, який можна використовувати на дачі проти комарів – це листя м’яти. Достатньо зірвати пару свіжих листочків і розтерти її листя на відкритих ділянках тіла.
  2. За допомогою м’яти можна боротися проти мурах, а значить, і з їхньою вічною супутницею – попелицею. Для цього м’яту достатньо посадити в приствольній зоні яблунь, груш або вишні, а також захистити посадки смородини.
  3. Крім комах-шкідників запах цієї рослини не переносять миші. Найкраще розмістити засушені пучки м’яти у проблемних місцях. Так можна захистити будинок від появи гризунів. Також можна встромити пучки свіжої м’яти в нори, які залишила землерийка.
попередня статтяЯк готувати холодець, щоб він швидко застигав і був прозорим “як сльоза”
наступна статтяЯкі сорти огірків краще підходять для засолювання та консервування
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я