...
ГоловнаЛайфстайлНазвано причину, чому біженці масово повертаються додому

Названо причину, чому біженці масово повертаються додому

Підпишіться на нас:

Українці, які покинули свої домівки через війну, попри небезпеку, масово повертаються додому. Названо причини змін, що спостерігаються у суспільстві.

Подробиці

Переселенці, які мають статус ВПО, змушені повертатися додому попри ризик залишитися в окупації та обстріли з боку російських окупантів.

Причина в тому, що їм урізали виплати, а ціни на оренду житла і продукти харчування високі, а з працевлаштуванням виникають складнощі.

Голова робочої групи з питань житла тимчасової спецкомісії із захисту прав переселенців у парламенті Максим Ткаченко зазначив, що українці повертаються навіть у населені пункти, тимчасово окуповані РФ.

На початку повномасштабної війни держава виплачувала внутрішньо переміщеним особам по 3000 грн на дітей та по 2000 грн на дорослих. Зараз більшості переселенців обмежили грошову допомогу. Залишили лише вразливим категоріям населення.

За словами Ткаченка, значна частина внутрішньо переміщених осіб потребує фінансової підтримки, тому що люди орендують квартири. У великих містах у західному регіоні оренда житла коштує не менше 9000 грн. Доступніша нерухомість у селах, проте там дорожче обійдуться комунальні послуги.

У Державній міграційній службі України та Офісі Омбудсмена надали дані про 130 тисяч переселенців, які повернулися додому.

Депутати закликали мерів міст забезпечити адекватні ціни на житло для ВПО. Проте ситуація кращою не стала.

У Мінреінтеграції пояснили, що на зменшенні фінансування переселенців наполягали саме міжнародні партнери. Тому що за міжнародними нормами вказано, що адаптація ВПО займає два роки.

І люди, яким вдалося налагодити своє життя за межами рідного міста чи села, вже  не мають отримувати допомоги від держави.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...