...

3 способи відбілити тюль: буде як нова

Підпишіться на нас:

Більшість звикла, що тюль в інтер’єрі – це щось легке і неодмінно біле. Сірий від бруду або пожовтівший з часом тюль ніхто не хоче спостерігати у своїй квартирі.

Ось як вирішують для себе це завдання досвідчені домогосподарки мають спосіб, який допоможе вирішити цю проблему, не застосовуючи в цьому випадку побутову хімію. Запам’ятайте або збережіть ці три простих способи.

З будь-яким із цих варіантів можна більше не боятися ні пилу, ні часу, ні плям.

Спосіб №1: сіль

За допомогою цього інгредієнта можна повернути до життя жовтий або сірий тюль, а також вивести плями. Для цього потрібно випрати виріб із порошком, а якщо сильно забрудниться, то попередньо замочити у водному розчині господарського мила на пару годин. Після цього старий тюль перуь, полощуть і залишають на 2:00 в розчині солі.

Його готують із 4-5 ст. л. солі на 3 літри теплої води.

Спосіб №2: оцет

Цей спосіб можна поєднувати з попереднім. Приготуйте розчин оцту (9%-ного) із 2 ст. л. на 3 літри води та залиште в ньому тюль на 5-10 хвилин.

Після цього потрібно помістити його сохнути на сонці. Оцет впорається із залишками бруду, додасть блиску та сяйва.

Спосіб №3: відтінки

Щоб стара фіранка почала сяяти як нова, потрібно прополоскати її у спеціальному розчині.

Для його приготування потрібно додати в холодну воду 1-2 краплі зеленки на 4-5 літри та 2-3 гранули марганцівки, щоб вийшов блідий рожевий розчин. У цьому засобі потрібно дуже швидко прополоскати тюль.

Багато господинь замість цього використовують звичнішу синьку, тому що в першому випадку без досвіду можна просто невдало пофарбувати тюль.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я