...
ГоловнаПорадиШкода та користь шпинату

Шкода та користь шпинату

Підпишіться на нас:

Шпинат, вирощувати та застосовувати корисні властивості якого почали в Україні недавно, родом із Близького Сходу.

Вважається, що вирощувати цю рослину стали ще до початку нашої ери. Завдяки вмісту мікроелементів та вітамінів він вважається чудовим доповненням до нашого раціону.

Корисні властивості шпинату використовуються в дієтичному харчуванні, при порушенні функціонування нервової системи, при анемії та недокрів’ї. Шпинат корисний при цукровому діабеті, а також при гіпертонії.

Корисні властивості шпинату

Шпинат має різноманітну дію на наш організм. Його застосовують як проносний, сечогінний, тонізуючий та протизапальний засіб.

Є тільки одне обмеження: шпинат протипоказаний людям з нирковокам’яною та жовчнокам’яною хворобами, а також страждаючим на подагру.

Шпинат містить багато вітаміну С і цілу купу інших: D, Е, РР, Р, К, В1 і В2. Зелень цього овочу багата на органічні кислоти і містить велику кількість білків і каротину. До речі, тільки горох та квасоля можуть змагатися зі шпинатом за вмістом білка.

Багатий на шпинат і фолієву кислоту.

Шпинат, про користь якого відомо всім, містить велику кількість токоферолу.

Це дозволяє нашому організму боротися з передчасним старінням, допомагає правильному розвитку плода у вагітних жінок.

Шпинат необхідно включати до дитячого раціону. Справа в тому, що ця рослина багата на вітамін D, а він добре бореться з рахітом.

Шпинат, користь якого для людини висока, обов’язково має бути у харчуванні у вагітних, у людей після тяжких захворювань та при виснаженнях. А вживання шпинату у будь-якому вигляді сприяє оздоровленню зубів та ясен.

Корисна дія цього овочів і на перистальтику кишечника. Шпинат відновлює нормальну роботу шлунково-кишкового тракту та виводить шлаки з організму. Деякі медики називають його “щікою для шлунка”.

Слід пам’ятати, що треба вживати шпинат до стрілкування. Після цього в овочі з’являється щавлева кислота та азотисті солі. Ці компоненти є згубними для організму людини.

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Відіпрати дуже брудні кухонні рушники просто — два перевірених способи

Рушники на кухні дуже швидко стають брудними. Постійно треба щось брати ними, витирати, а там вже за кілька...

Безпечний домашній фумігатор проти комарів замість магазинної «хімії»

Постійно дихати хімічними засобами — не найкраща ідея. Виробники стверджують, що вони безпечні. Проте значно безпечніше, коли ви...

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...