...
ГоловнаПорадиЧому не можна мити мясорубку в посудомийній машині

Чому не можна мити мясорубку в посудомийній машині

Підпишіться на нас:

М’ясорубка – незамінний помічник на кухні для приготування котлет, пельменів, тефтелів та інших страв. Проте, догляд за м’ясорубкою потребує особливої уваги, і одне з основних правил – уникати миття її в посудомийній машині.

Корпус, шнек та ручка м’ясорубки, як правило, виготовлені з різних алюмінієвих сплавів. Цей метал вважається досить активним і безпечним, допоки він покритий тонкою плівкою з оксидів.

Хоча ця плівка стійка до високих температур, вона руйнується під впливом миючих засобів, які містять луг, що активно використовуються в посудомийних машинах. Як результат, деталі м’ясорубки починають темніти.

Навіть чавун та нержавіюча сталь, які використовуються для виробництва деталей м’ясорубки, можуть постраждати від тривалого перебування в воді. Після миття в посудомийній машині вони часто вкриваються іржою, що може погіршити якість роботи м’ясорубки та змінити смак продуктів.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

Відіпрати дуже брудні кухонні рушники просто — два перевірених способи

Рушники на кухні дуже швидко стають брудними. Постійно треба щось брати ними, витирати, а там вже за кілька...

Безпечний домашній фумігатор проти комарів замість магазинної «хімії»

Постійно дихати хімічними засобами — не найкраща ідея. Виробники стверджують, що вони безпечні. Проте значно безпечніше, коли ви...

П’ять продуктів, які засмічують зливну трубу

Чи завжди ви замислюєтеся над тим, що саме зливаєте в мийку. Ніби нічого особливого, а в певний момент...

Як видалити подряпини з пластикового підвіконня

Пластик належить до популярних та стійких до пошкоджень матеріалів. Проте на ньому також з часом з'являються подряпини. І...