...

Як виростити мелотрію: одночасне озеленення огорожі та врожай смачних плодів

Підпишіться на нас:

Якщо перед вами стоїть завдання висадити рослину з ефектом 2в1 — вам потрібна мелотрія. Це не дуже відома рослина для широкого загалу, але на неї варто звернути увагу. По-перше, мелотрія допомагає швидко зробити озеленення будь-якої конструкції: огорожа, арка, сітка та ін. По-друге, мелотрія має їстівні плоди. Їх називають африканськими огірками. На смак схожі на корнішони. Такі плоди можна консервувати. По-третє, вони мають гарний вигляд, бо надзвичайно мініатюрні.

Подробиці про мелотрію

Якщо описати рослину більш коротко, то це декоративна ліана зі смачними плодами. За зовнішнім виглядом огірки нагадують мікроскопічні кавуни. З дачного погляду мелотрія має вагому перевагу — вона невибаглива. А ще вона не хворіє та шкідники до неї не лізуть. Якщо у вас залишилося тільки сонячне місце, то й тут вона зможе добре рости.

 

Африканський огірок Мелотрія
Африканський огірок Мелотрія

Особливості вирощування

Починати треба з вирощування розсади. Ґрунт потрібен, як на огірки. Він повинен бути пухкий та поживний. Глибоко насіння не саджають, бо воно дрібне. Зверху шар землі повинен бути мінімальним. При дотриманні цієї умови насіння проросте вже за тиждень. Температура повинна бути +25-27 градусів.

Плодоношення також швидке. Перші огірки можна побачити за два тижні, а ще за 2 тижні вони дійдуть до кондиції. Тоді й можна їх збирати.

Зверніть увагу на два моменти. Якщо ви будете вирощувати мелотрію для озеленення, то підживіть її добривами з азотом. Для врожайності потрібно вносити при висаджуванні розсади гній. Мульчування також не завадить.

Плоди мелотрії вживають до моменту огрубіння насіння. Можна їсти в сирому, маринованому, солоному вигляді. До речі, коріння мелотрії також їстівне. Після завершення плодоношення можна викопати та додавати в салати. На смак нагадує редиску. Ось така універсальна рослина.

Мелотрія консервована

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я