Чим посипати картопляні кущі, щоб не було колорадського жука

0
Чим посипати картопляні кущі, щоб не було колорадського жука
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Про те, що колорадський жук є серйозною небезпекою для картоплі, знають навіть люди, які не займаються городними справами. А ось про правильні способи боротьби з цим шкідником не знають навіть багато досвідчених дачників.

Подробиці

Попри поширену думку, хімічні препарати є далеко не найефективнішим засобом проти колорадського жука.

Зі шкідливою комахою чудово справляються натуральні компоненти. У результаті виходить і захистити картоплю, і заощадити гроші.

Чим посипати рослину

Досвідчені городники давно виявили, що для боротьби з колорадським жуком потрібно лише посипати культуру незгорілими деревними рештками.

Попіл спрацьовує і як профілактичний засіб, і як засіб проти комах, що вже з’явилися.

Однак важливо провести процедуру певну кількість разів і в потрібний час.

Бажано посипати картоплю золою вранці. Встигнути потрібно ще до того, як роса випарувалася. Умови стають бездоганними, якщо вночі був дощ.

Посипання городньої культури незгорілими деревними залишками необхідно здійснити 5 разів протягом усього дачного сезону. Заключна процедура повинна припасти приблизно на середину літа.

Важливий нюанс: при здійсненні городного заходу потрібно використовувати інструмент для просіювання: зола обов’язково має пройти крізь сито.

попередня статтяЯк зберігати свіжу полуницю цілий рік: без заморозки
наступна статтяЩо посадити під яблунею та поруч із нею
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я