4 способи повернути м’якість старим махровим рушникам

0
4 способи повернути м'якість старим махровим рушникам
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Необов’язково позбавлятися махрових рушників, які згодом стали жорсткими, наче наждачний папір. Є кілька простих способів, які повернуть рушникам первозданний вигляд.

Оцет

Іноді рушники втрачають колишню м’якість через тверду воду. Нейтралізувати ефект можна за допомогою полоскання у воді з оцтом. На 10 л води використовують ½ склянки оцту.

Оцет та сода

Беруть 1 склянку столового оцту та вливають його у відсік для рідких засобів у пральній машині. Запускають цикл прання на високій температурі без полоскання та віджимання. Потім додають ½ склянки соди в дозатор для порошку і повторюють цикл прання, але зі полосканням та віджимом.

Сіль

2 ст. л. солі розчиняють у літрі холодної води. Кладуть туди старі жорсткі рушники та залишають на 30-40 хвилин. Після цього речі ретельно полощуть, акуратно віджимають та вішають сушитися. Під час прасування використовують отпарювач.

Нашатирний спирт та сіль

2 л холодної води розчиняють 2 ч. л. нашатирного спирту та 2 ст. л. солі. Рушник замочують у цьому засобі та залишають на 2 години. Потім все ретельно полощуть та сушать.

попередня статтяЯк зберігати яйця без холодильника
наступна статтяЯк приготувати котлети без використання м’ясорубки
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я