Як і коли можна обливати смородину окропом

0
Як і коли можна обливати смородину окропом
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

З цим питанням намагаються розібратися багато садівників, які вирощують смородину. Ягідна культура цінується дачниками, але рослина вимагає догляду і часто хворіє. Серед недуг смородини числиться борошниста роса.

Подробиці

Окропом смородину зазвичай обливають на початку весни, коли тільки-но зійшов сніг, але рослина ще не прокинулася після сплячки.

Проте дачники, які мешкають у теплих регіонах, де зима м’яка та тривалих морозів немає, відмовляються від цієї процедури.

Справа в тому, що в ході таких зим смородина не йде в глибоку сплячку і швидко прокидається після танення снігу. Тому в такому разі окроп може пошкодити набухаючі бруньки. Тоді не слід розраховувати на солідний урожай.

Тому окріп потрібний тільки після зими із суворими та тривалими морозами. У такому разі користь буде. Але в останні десятиліття середня температура взимку значно вища, ніж півстоліття тому.

попередня статтяЯку помилку більшість з нас робить при заварюванні чаю
наступна статтяЯк з замороженого філе приготувати “соковиті” котлети
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я