...

Як виростити красиві гладіолуси, як на картинці: що треба знати

Підпишіться на нас:

Щоб виростити гарні, як на картинці гладіолуси, треба дотримуватися правил догляду, бо це дуже вибагливі квіти.

Подробиці

Гладіолуси не можна вирощувати на одному місці понад 2 роки. На третій рік треба обирати нове місце для них. Бажано змінити ґрунт, щоб відрізнявся від попереднього. Наприклад, якщо гладіолуси росли в чорноземі, то зробіть їм зміну на супіщаний ґрунт.

Не садіть поруч великі цибулини з маленькими. “Діток” радять садити окремо. Не заглиблюйте цибулину глибоко в землю, від цього квітка може не зацвісти. Якщо посаджені гладіолуси не дуже глибоко, то поставте кілочки й підв’яжіть, щоб квіти не падали.

Найкраще поливати ці квіти 1-2 рази на тиждень, тільки не під корінь, а треба зробити траншею навколо квітки й поливати туди. У спеку радять поливати гладіолуси щодня. Обов’язково вибирайте для гладіолусів сонячну ділянку. В затінку квіти цвістимуть пізніше.

Удобрювати треба гладіолуси декілька разів. Якщо квіти ростуть у супіщаному ґрунті, їх треба удобрювати обов’язково. Першу підгодівлю слід робити, коли рослини зійдуть і в них буде по 2 справжніх листки. В цей період краще використовувати азотні добрива.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я