Лайфстайл

Перевтомлена жінка: шість ознак, що настав час відпочити

Жінка може все, коли захоче чогось надто сильно. А ще жінка може все, коли в неї просто немає виходу. Вона мусить гарувати, щоб прогодувати дітей, за все заплатити, купити їсти, одяг та ще багато чого потрібного.

Ми зараз не говоримо про роль та місце чоловіка, який може допомогти, захистити, забезпечити. Ситуації в житті бувають різні, тож не завжди є час на відпочинок. А ще про нього забувають люди, які поглинуті роботою, мають високі кар’єрні амбіції. Пропонуємо дізнатися про шість ознак, які свідчать про необхідність відпочинку.

Стали забувати поїсти

Сніданок, обід, вечеря. Якщо ви забуваєте поїсти чи щось закидаєте до рота похапцем, тоді вам точно потрібно взяти до уваги режим харчування. Так можна через роботу зіпсувати собі шлунок.

Важко підійматися з ліжка

Ранок. Відкриваєте очі. А вже немає жодних сил починати новий день. Втома говорить про те, що ваше тіло потребує відпочинку. Можливо, настав час взяти паузу, а не стрімголов бігти до кар’єрних висот.

Пригніченість

Все частіше стали відчувати пригнічений стан. Ніби все нормально, а нічого не приносить радість. Пригнічений стан говорить також про попередній пункт — про втому.

Поганий сон

Ви настільки в турботах, в напруженні, на емоційному піку вашої нервової системи, що вона просто не може заспокоїтися. Навіть уві сні мозок продовжує генерувати думки. Ви постійно прокидаєтесь. А це не дає можливості повноцінно відпочити та виспатися.

Вас легко відірвати від справи

Ви не можете сконцентруватися та довести до кінця почату справу. Вашу увагу легко відвернути. Потім ви згадуєте, що не завершили попередню справу. І тут доєднується відчуття провини, яке нагадує, що не треба було відволікатися. Просто замкнене коло.

Тривалий час відсутнє спілкування з друзями та родичами

Коли в останнє ви бачили близьких вам людей? Місяць, пів року тому? Важко, але потрібно шукати баланс між роботою, досягненнями та відпочинком, зустрічами з друзями, близькими людьми. Це вам потрібно, щоб не втрачати відчуття життя. В ньому є не тільки робота.

Пугачова Людмила

Закінчила Українську академію друкарства по спеціальності «Видавнича справа та редагування». Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Редактор рубрик lifestyle, кулінарія і поради.

Останні новиники

Як не перетворити волосся на «мочалку» на сонці: 5 простих секретів

Носіть головний убір Головний убор - маст хев, якщо плануєте проводити час на на сонці.…

4 години тому

Як вибрати корм для вашого улюбленця

Правильний вибір корму для вашого улюбленця є одним з найважливіших аспектів догляду за твариною. Збалансоване…

2 дні тому

Як вибрати штори блекаут: не дайте себе обдурити

Штори блекаут виготовляються із спеціальної тканини, яка абсолютно не пропускає світло – коефіцієнт світлопоглинання у…

3 дні тому

Від якого засобу в процесі прання більше користі, ніж від прального порошку

Не всі засоби, які ми звикли використовувати для прання речей, досить добре справляються з видаленням…

3 дні тому

У чому користь соснових шишок для городу: як використовувати цінний лісовий матеріал

Під час прогулянки сосновим лісом можна не тільки зміцнити здоров'я, але й знайти цінні матеріали…

3 дні тому

4 ефективні способи позбутися плями від кави на дивані

Пролита кава здатна геть-чисто зіпсувати оббивку улюбленого крісла або дивана. Головне, що варто пам'ятати, якщо…

3 дні тому