Чому настій кропиви – “найкраще добриво для саду та городу”

0
Секрет розкрито: настій кропиви – найкраще добриво для саду та городу
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Кропива – це не лише бур’ян, а й цінне та безкоштовне добриво для саду та городу, яке можна легко приготувати самостійно. У складі цього зеленого добрива практично вся таблиця Менделєєва, і підживлення буде однаково добре і при поганому зростанні рослин, і при різних хворобах рослини.

Підходить це добриво майже для будь-якої культури, крім бобових, цибулі та часнику, які кропива пригнічує. Використовують кропиву у вигляді настою, який для посилення ефекту додають різні інгредієнти. Рецептів такого настою багато, ми наведемо один, найпростіший і випробуваний:

Пагони кропиви висипають у відро так, щоб ємність заповнити більш ніж наполовину. Важливо – на пагонах не повинно бути насіння. Залізні ємності не підходять, тому що настій вступає з ним у реакцію, і багато корисностей буде зруйновано.

Після цього контейнер заповнюють теплою водою так, щоб покрити листову масу, але не до верху ємності, і накривши кришкою, залишають настоятися близько 14 днів. Розчин щоденно помішують. Настій готовий, коли перестає пінитися і потемніє. Таке добриво використовують, розводячи 1:10 чистою водою. Для позакореневих підживлень розбавляють сильніше – 1:20.

Досвідчені садівники помітили, що помідори від внесення настою кропиви можуть жирувати, йдучи в бадилля. Щоб цього не відбувалося, треба рослини ще й підгодувати суперфосфатом. Також на відро розчину можна додати склянку золи.

У огірків від настою кропиви з’являється багато зав’язі і швидше дозріває врожай. Тому після підживлення врожай треба збирати щодня. Інші овочі теж благотворно реагують на таке підживлення і дають багатий урожай.

Треба лише враховувати, що зелені добрива найкраще застосовувати під час бурхливого зростання. А ось коли починається плодоношення, краще від таких підживлень утриматися, щоб рослини не йшли в бадилля.

попередня стаття“Секрет” швидкого приготування перловки
наступна стаття5 “секретів”, які не дадуть картоплю перетворити на «кашу»
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я