Які культури можна поливати мильною водою

0
Які культури можна поливати мильною водою
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Дачники, які ще не вирішили питання з водопроводом і каналізацією, часто замислюються над тим, чи можна виливати мильну воду після миття посуду під культурні рослини. Є думка, що якщо поливати помиями кущі, то ягоди виростуть із мильним смаком, а також знизиться врожайність.

Поради городників

Насправді вирішення цього питання залежить від того, чим саме миють посуд. Якщо це господарське мило – питань немає.

А якщо йдеться про миючі засоби, що містять різного роду активну хімію, то краще 10 разів подумати, ніж вилити ушат помиїв під плодове дерево або на овочеву грядку.

Що можна поливати

  1. Якщо йдеться про воду з господарським милом, то, анітрохи не сумніваючись, можете лити помої під смородину, але тільки поки зріють ягоди. Якусь конкретну користь кущам мильна вода не приносить, проте садівники запевняють, що на загальному тлі смородина виглядає бадьорішою. Що стосується ґрунтового складу, то господарське мило змінює його на слаболужний, що так люблять смородина та малина.
  2. Цією водою можна поливати огірки і кабачки, але не прямо під корінь, а зроблені віддалік борозни. Обидві культури люблять вологий ґрунт із нормальною кислотністю.
  3. Також можна поливати мильною водою квіти та кущі бузку.
попередня статтяЯк варити яйця з тріснутою шкаралупою
наступна статтяОдин інгредієнт, який даремно господині не додають у борщ
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я