...

Надійніше, ніж індекс маси тіла: найшвидший спосіб дізнатися без зважування, на скільки тобі потрібно схуднути

Підпишіться на нас:

Індекс маси тіла – головний параметр оцінки фігури та стану здоров’я. Однак нерідко лікарі вдаються до іншого способу аналізу тіла, який не вимагає зважування, але дає не менш чітке розуміння, чи має людина зайву вагу.

Ти напевно знаєш, що таке індекс маси тіла — і, швидше за все, не раз і не два розраховувала свій показник. Тим не менш, вірити йому на 100% досить складно. Як мінімум тому, що наша вага часто коливається — залежно від періоду циклу, фізичних навантажень чи схильності до набряків. Звичайно, йдеться про можливий «плюс» у 2-3 кілограми. Але багатьом така надбавка видається дуже драматичною.

До того ж ваги є не у всіх. А зважуватись у спортзалі чи гостях — не найкраща ідея, адже це потрібно робити натще. Саме тому фахівці рекомендують спробувати більш простий спосіб оцінки фігури за співвідношенням талії та зросту.

Охоплення талії – показник не лише естетичний, а й медичний. У цій галузі відкладається вісцеральний жир, надлишок якого призводить до розвитку ожиріння, цукрового діабету, серцево-судинних захворювань та інших серйозних ускладнень.

Щоб зрозуміти, чи немає в тебе зайвої ваги і граничної кількості жирових відкладень, потрібно виміряти обсяг талії і розділити його на свій зріст. Наприклад, якщо талія дорівнює 70 сантиметрам, а зріст – 160 см, виходить таке значення: 70:160 = 0,4375. Або ж 43,75%.

Визначивши своє співвідношення талії та зросту, можна порівняти його із загальними значеннями з таблиці та зрозуміти, чи потрібно тобі худнути, чи в цілому з тілом все гаразд і можна трохи розслабитися.

Якщо співвідношення талії та зросту становить менше 35%, вага вважається недостатньою.

При співвідношенні від 35 до 41,9% можна говорити, що жінка дуже худа

Стандартне співвідношення коливається у проміжку від 42 до 48,9%

При надмірній вазі відсоток співвідношення талії та зростання становить від 49 до 53,9%. Значення вище 54% вважаються небезпечними для здоров’я.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я