Як швидко чистити дерев’яні дошки вручну

1
Як швидко чистити дерев'яні дошки вручну
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Щоб утримувати кухонне начиння з дерева в чистоті, не варто вдаватися до допомоги побутової техніки. Незважаючи на те, що цей спосіб є найпростішим, гаряча вода і жорсткі засоби для чищення, які використовуються в посудомийці, можуть безповоротно зіпсувати деревину. Натомість спробуйте очистити дошку вручну, адже це не займе багато часу.

Подробиці

Для швидкого очищення дерев’яної обробної дошки змахніть з її поверхні всі крихти і опустіть у гарячу воду з невеликим додаванням миючого засобу.

Вимийте її у воді і не забудьте скористатися скребком, щоб видалити вологу, що залишилася з поверхні. Після цього вам знадобиться жорстка щітка та сіль.

Посипте спочатку один бік обробної поверхні сіллю, після чого пройдіться по ній щіткою, змоченою у воді.

Щоб обробна дошка не стала джерелом хвороботворних мікробів на вашій кухні, її необхідно продезінфікувати. Для цього протріть дерев’яне полотно чистою губкою, змоченою у білому оцті.

Після кожної операції з водою зніміть з дерева зайву рідину за допомогою скребка.

Досвідчені господині також рекомендують змащувати дерев’яну поверхню мінеральною олією. Так дошка довше залишиться чистою і буде менше схильною до впливу води.

попередня статтяСтиліст називав, 5 помилок у домашньому фарбуванні волосся
наступна статтяЩо таке кушон, і як його використовувати
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

1 коментар

  1. Не змащуваты а пропитать доску маслом нужно до использования. Из-за этого она не будет трескаться и станет твёрже

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я