...

Чому жовтіє манікюр і як уникнути зміни кольору лаку для нігтів

Підпишіться на нас:

Пожовтіння нігтів — проблема, знайома не лише аматоркам натурального манікюру, а й тим, хто регулярно робить гель-лак. В сьогоднішній статті розповімо, як запобігти жовтизні манікюру зі стійким покриттям і що винне у зміні відтінку лаку для нігтів.

Зберегти гарний манікюр після салону непросто. Нігті можуть зламатися, елементи дизайну – пошкодитися, а саме покриття – набути брудного жовтуватого відтінку.

Що цікаво, пожовтіння нігтів може статися вже в день відвідин нейл-студії. Іноді це нормально, але в більшості випадків варто бити на сполох і розбиратися, чому жовтіють нігті і як це виправити у твоєму конкретному випадку.

Варто почати з того, що в процесі полімеризації матеріалу світлі, особливо білі відтінки гель-лаку, можуть ставати жовтішими через вплив УФ-лампи. Якщо білий гель-лак набуває жовтуватого відтінку відразу ж після нанесення прозорого топу і наступного сушіння в лампі, то це нормальне явище, оскільки процес полімеризації триває ще деякий час після завершення манікюру – від 10 хвилин до години.

Але важливо відзначити і те, що на пожовтіння покриття гелю також впливає кілька факторів. Під впливом ультрафіолетових променів білий пігмент має властивість трохи вигоряти з часом. Ти могла це помітити у звичайному житті – наприклад, елементи побутової техніки з роками можуть ставати жовтими. Це відбувається через напіврозпад молекул білого пігменту в фарбі, що відповідають за білизну. Те саме стосується гель-лаків та звичайних лаків для нігтів. Тому до складу гелевих матеріалів додаються фотоініціатори та UV-фільтри, які допомагають уповільнити процес розпаду молекул та знизити ймовірність появи жовтизни при носінні покриття протягом двох-трьох тижнів.

Іноді фахівці з особливою увагою ставляться до процесу просушування світлих лаків для нігтів. Вони можуть попросити тебе діставати руки з-під лампи відразу після закінчення таймера – без повторного просушування, яке зазвичай не забороняється.
Крім того у складі якісного гель-лаку, нанесення якого гарантує довготривале, еластичне та міцне покриття, замість UV-фільтрів, які злегка послаблюють захисні властивості продукту, може використовуватися фіолетовий або синій пігмент, що відштовхує ультрафіолетові промені.

Що викликає жовтизну на нігтях, покритих гель-лаком

Найчастіші причини пожовтіння гель-лаку – вигоряння на світлі, прийняття сонячних ванн та регулярне відвідування солярію. Крім того, на процес старіння матеріалу впливає куріння. Тютюновий дим містить у собі агресивні хімічні компоненти, які осідають на поверхні покриття та змінюють його відтінок.

Зовнішні фізичні фактори, такі як вплив барвників можуть призвести до зміни кольору гель-лаку. Наприклад, якщо дівчина за фахом перукар і не завжди працює в рукавичках під час фарбування волосся, то в результаті хімічної реакції колір її манікюру може стати абсолютно непередбачуваним.

Те саме відбувається і взимку, коли жінки носять на руках рукавички. Через постійний контакт з барвниками, якими просочена тканина, торці нігтьових пластин можуть набувати сірого відтінку.

Зміна кольору манікюру може бути пов’язана з використанням миючих засобів для прання та прибирання, а також з приготуванням їжі, якщо ти виконуєш домашню рутину без захисту рук гумовими рукавичками. Це найчастіше відбувається при обробці певних продуктів – грибів, цибулі, моркви та буряків. Швидше за все, ти могла помітити, що після приготування шкіра рук і поверхня нігтів забарвлюються стійкими пігментними плямами, які потім дуже важко видалити.

Що викликає жовтизну на манікюрі з матовим покриттям

Матові топи особливо чутливі до фарбування. Вони містять спеціальний порошковий пігмент, схожий на мікропісок. Цей пігмент прозорий, але він також може фарбуватись при контакті з барвниками.

Раніше матові закріплювачі були схильні до забруднення, тому їх зазвичай використовували для темних відтінків гель-лаку. Однак зараз матові гель-лаки стали якіснішими та стійкішими до зовнішніх впливів. Вони утворюють на нігті молекулярну плівку, яка захищає його від фарбування та пошкоджень. Якщо після роботи з продуктами або контакту з барвниками ти помітила невелике забруднення на поверхні матового покриття.

иття, досить просто помити руки або ж протерти нігті ватним диском, змоченим міцелярною водою.

Як уникнути жовтизни манікюру: основні рекомендації

Для того, щоб манікюр якомога довше залишався акуратним та привабливим, не змінюючи свого відтінку, дотримуйся простих правил:

  • Рекомендується виконувати всі побутові завдання у захисних рукавичках — від миття посуду до чищення робочих поверхонь із використанням агресивних абразивів.
  • Готуй їжу також в одноразових рукавичках, щоб запобігти зміні кольору гелевого покриття через контакт з натуральними барвниками, що входять до складу спецій та прянощів, овочів та фруктів.
  • При використанні косметики з АНА-кислотами наноси її в рукавичках або ретельно мий руки після застосування
  • Також рекомендується уникати куріння, оскільки нікотин та смоли можуть надавати нігтям та шкірі рук жовтуватий відтінок.
  • Якщо манікюр таки потьмянів або змінив колір, можна самостійно оновити його. Для цього слід злегка відшліфувати топ за допомогою пилочки та нанести на нігті прозорий лак.
  • Переконайтеся, що майстер вибирає якісні матеріали, інструменти та обладнання для манікюру — про це можуть розповісти фотографії його робіт та відгуки щасливих клієнтів

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я