Як використовувати пирій на ділянці “з користю”

0
Як використовувати пирій на ділянці
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Пирій блискавично та щільно захоплює володіння дачників, зводячи до мінімуму результати їх старань та праць. Бур’ян забирає у городніх рослин живильні мікроелементи та буквально «глушить» посадки. Однак досвідчені дачники знають одну хитрість, якою користувалося не одне покоління. Через це спосіб і прозвали «дідівським».

Як позбутися пирію

Суть полягає в тому, щоб пізно восени за допомогою лопати перекопати пирій, перевертаючи його корінням вгору (коріння має стирчати з-під землі).

Взимку коріння та надземна частина перегнивають, що йде на користь родючості ґрунту. Весною землю знову перекопують і садять рослини. Земля виходить пухкою та родючою.

Сам пирій дачники використовують як підживлення для городніх та садових культур. Для цього підходить листя пирію, яке рвуть до цвітіння. Їх кидають у 20-літрову ємність та заливають водою.

Через два тижні підживлення готове до використання. Але перед застосуванням кожні 0,5 л засобу розводять цебром води.

Пирій також використовують для приготування комплексного перегною з кропивою, чистотілом та іншими травами, які рясно ростуть на багатьох ділянках і вважаються бур’янами.

попередня статтяНавіщо досвідчені городники зав’язують у вузол листя часнику
наступна статтяЯкий сорт картоплі підходить для пюре, а який для смаження
Незвичне поєднання: головний редактор розділу “Фітнес” і садівник-аматор з цікавим багажем знань. Розповім все про здоровий спосіб життя, а також поділюсь секретами вирощування здорового урожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я