...

Як доглядати за патисонами, щоб рясно родили до жовтня

Підпишіться на нас:

Патисон – дуже смачний та корисний овоч. Вони смак подібні до кабачків, але м’якоть щільніша. У подробицях написали, як вирощувати та доглядати за патисонами, щоб рясно родили.

Подробиці

За патисонами доглядають, як і за кабачками. Коріння патисонів росте дуже близько до поверхні, тому треба обережно їх полоти, щоб не пошкоди рослину.

А щоб не росли бур’яни й затримувалася волога, досвідчені городники мульчують землю навколо кущів. Щоб було більше зав’язі на патисонах, видаляйте по 1-2 листковій частині. Таку процедуру треба повторити через 4-5 днів.

Патисони запилюються комахами, щоб залучити ос та інших комах-запилювачів радять покропити кущі солодким розчином. Без комах будуть квіти-пустоцвіти й урожаю не дочекаєтеся.

Зрізайте вчасно, щоб плоди не переростали, тоді будуть утворюватися нові зав’язі патисонів.

Ці овочі люблять рясний полив, але при поливі не треба, щоб вода потрапляла на квіти, вони від води загниваються. Не можна, щоб плоди лежали на землі, особливо під час дощів.

Підживлювати патисони можна розчином курячого посліду 1:10 з водою. Або розчином деревної золи з сірчанокислим амонієм. Для цього треба 200 г золи й 20-30 г амонію.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я