...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Підпишіться на нас:

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що пригоріла, – предмет гордості будь-якої господині. Щоб ваша кухня завжди була в чистоті та порядку, необхідно знати основні методи догляду за кухонним начинням.

Подробиці

Сьогодні поділимося з вами секретами, які допоможуть очистити алюмінієвий посуд від чорних плям.

Щоб позбутися темних плям і чорноти, можна скористатися звичайним оцтом. Нанесіть його на серветку і протріть ділянки, що забруднені

Цієї проблеми допоможе позбутися половинка звичайного яблука, якою, як і в попередньому випадку, варто потерти пляму. Секрет – в фруктовій кислоті, що міститься в плодах.

Ще одним способом очищення посуду з алюмінію від чорноти є суміш соди та води.

Цю кашку потрібно легкими рухами нанести на поверхню, але сильно втирати не варто, оскільки це може призвести до утворення подряпин.

Щоб почистити каструлю всередині, можна залити в неї на кілька годин розсіл, кефір або слабкий розчин оцту. Потім промийте її мильним розчином і змийте водою.

Від накипу і їжі, що пристала, допоможе господарське мило і нашатирний спирт. Натріть мило на тертці, розведіть у воді і додайте в отриманий розчин трохи нашатирю. Поставте посуд на плиту, дайте воді покипіти 10-15 хвилин.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я