...

3 рослини, які приховано шкодять іншим культурам: не бур’яни, а шкоду завдають

Підпишіться на нас:

Виявляється, деякі культурні та декоративні рослини можуть стати прихованими шкідниками для інших рослин у вашому саду та городі. Варто знати з якими саме рослинами варто бути обережнішими.

Хміль звичайний

Хміль звичайний (відрізняється від японського) може похвалитися здатністю швидко зростати: за короткий період часу ця ліана досягає довжини майже 20 метрів.

Небезпека хмелю полягає в тому, що його пагони можуть обплітати навколишні рослини, пригнічуючи їхній розвиток. Аналогічний процес відбувається під землею. Потужна та розгалужена коренева система хмелю не дозволяє сусіднім рослинам отримувати повноцінне харчування, що призводить до їх уповільненого зростання та розвитку.

Калина

Якщо ви вже давно займаєтесь садівництвом і маєте якийсь досвід, то вам відомо, що попелиця може завдати серйозної шкоди вашому врожаю. Цей шкідник все пожирає на своєму шляху.

Калина, у свою чергу, є однією з улюблених рослин для попелиці, яка харчується її листям і може навіть зимувати на цій культурі. А залишене нею потомство переходить на інші рослини на дачній ділянці.

Тархун

Тархун, як і калина, служить місцем проживання попелиці.

Незважаючи на те, що сама рослина досить стійка до цієї проблеми, незліченні покоління попелиці, що народжуються на тархуні, завдають шкоди іншим городнім культурам і, відповідно, врожаю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я