Навіщо тримати на кухні алое у горщику

0
алое
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

На кухні у багатьох досвідчених господарок обов’язково стоїть горщик із алое. Жінки тримають цю рослину у приміщенні не лише з естетичних міркувань. Рослина в якомусь сенсі справді прикрашає квартиру. Але справа не лише у красі.

Подробиці

Важливою корисною властивістю алое є здатність рослини очищати повітря: нейтралізуючи такі небезпечні сполуки, як бензол та формальдегід.

Крім того, повітря стає свіжішим і насичується киснем. Дихати стає набагато легше.

З цієї причини горщик з алое можна сміливо ставити у спальні, у вітальні та на кухні.

Але чому особливу увагу слід приділити саме останньому приміщенню. Вся справа в ще одній корисній властивості кімнатної рослини.

Під час приготування їжі можна отримати травму. Іноді пошкодження шкірного покриву виявляється незначним (наприклад, порізаний палець), але в деяких випадках досить серйозним і навіть небезпечним (наприклад, сильний опік).

Якщо людина потрапила в халепу через неакуратне використання кухонного ножа або плити, то на допомогу якраз і прийде алое.

Достатньо лише відламати лист і видавити рідину, яка тече зі зрізу. Це сік, який за консистенцією більше схожий на гель.

Цей засіб слід нанести на місце порізу або опіку. В результаті вдасться швидко зняти біль та зупинити запальний процес.

попередня статтяЧим змастити кришку від сковороди, щоб омлет вийшов смачнішим і “пишнішим”
наступна статтяЯк позбутися комарів в квартирі
Закінчила Харківський національний університет імені В. Н. Каразіна, факультет журналістики. Головний редактор розділів “Краса”, “Лайфстайл”.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я