...

Які квіти практично не вимагають догляду: 6 варіантів для клумби

Підпишіться на нас:

Садівники-початківці, в яких мало досвіду, хочуть посадити на своїй ділянці квіти, але турбуються, що не зможуть правильно доглядати їх. Однак є квіти, які і ділянку прикрашають, і особливого догляду не вимагають.

Подробиці

Дицентра

У народі цю рослину прозвали «розбитим серцем». Вона невибаглива, і основний догляд за нею в перші два роки полягає у видаленні бур’янів. Поступово рослина розростається і її залишиться лише замульчувати. У посушливі періоди дицентру необхідно час від часу поливати.

Рудбекія розсічена

Яскраво-жовта квітка, яка не завдає дачнику жодного клопоту. Рослина розвивається і прикрашає ділянку без жодного догляду.

Зубчастий бузульник

Якщо потрібно прикрасити велику ділянку, то це один із найкращих варіантів. Зубчастий бузульник цвіте під кінець літа, не боїться морозів, і шкідники його не лякають. У перший рік рослину потрібно двічі прополоти. Якщо бузульник знаходиться на сонячній ділянці, його необхідно періодично поливати.

Багаторічний люпин

За весь сезон багаторічний невибагливий люпин поливають лише раз. Про решту справ, які зазвичай вимагають квіти, можна не турбуватися.

Вербейник

Підходять два різновиди – вербейник точковий та вербейник клетроподібний. Культура не потребує догляду, проте гарно цвіте, якщо садівник приділяє увагу рослині.

Бадан

Перевага рослини ще й у тому, що її листя використовують при приготуванні чаю. Таким чином він і ділянку прикрашає, і є основою ароматного та корисного напою.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я