Як позбавити прокурене приміщення від запаху тютюну

0
Як позбавити прокурене приміщення від запаху тютюну
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Неприємний запах тютюну може перетворити навіть саму затишну домашню кімнату на щось схоже з забігайлівкою, а не на затишне помешкання. Декілька порад, що потрібно зробити, щоб повернути квартирі колишню свіжість.

Зі справжньою проблемою можуть зіткнутися і люди, яким вдалося зняти квартиру, колишні мешканці якої курили в кожній кімнаті.

Ось кілька порад, які допоможуть вам надовго позбутися неприємного запаху:

  1. Відкрийте вікно та увімкніть вентилятор. Вентиляція це перший крок при усуненні запаху. Звичайно, кардинально змінити ситуацію вам навряд чи вдасться. Цей спосіб підійде в тому випадку, якщо до вас прийшли гості та накурили.
  2. Змочіть рушник в оцті (1 столова ложка на літр води) і повісьте його в приміщенні, де курили на кілька годин. Процедуру такого «оцтового» провітрювання можна повторювати кілька днів.
  3. Якщо попередній спосіб не допоміг і в квартирі пахне тютюном, розставте по всій квартирі чашки все з тим же розчином оцту.
  4. Вбрати запахи можуть також наповнювачі для котячого туалету або харчова сода.
  5. Наступний крок у порятунку від запаху – парове очищення оббивки меблів за допомогою спеціальних засобів дезодорації. Але для цього краще найняти спеціалістів із клінінгових служб — майте на увазі, професійне обладнання, яке вони використовують, коштує недешево.
  6. Допоможе вирішити проблему неприємного запаху генеральне прибирання у квартирі. Потрібно чистити всі вологостійкі поверхні: у тому числі стелі, стіни, підвіконня, підлоги, вікна і т.д. У воду для миття також варто додати трохи оцту – він добре прибирає запах тютюнового диму. Якщо на стінах шпалери, що миються, або фарба, їх теж необхідно помити. Не варто забувати і про ящики столів та шаф.
    Не забудьте промити жалюзі. Замочіть у ванній жалюзі з використанням будь-якого миючого засобу, ретельно протріть їх, а потім повісьте сушитися.
  7. Купіть нові штори або гарно виперіть старі, наскрізь просочені димом.
  8. Помийте вікна. Брудні вікна швидше нагріваються, допомагаючи неприємним запахам заповнити весь будинок.
  9. Якщо в приміщенні, де курили, зберігалося багато книг, вони напевно вбрали запах тютюнового диму, і позбутися його буде практично неможливо. Щоб неприємний запах вивітрився, книги можна прибрати в закриту шафу або залишити на балконі на тривалий термін.
  10. Відмінний засіб для підтримки комфортного запаху у прокурених приміщеннях – покупка ароматизатора повітря. Сучасні ароматизатори працюють на основі холодного, а не гарячого (на відміну від аромаламп) випаровування. Вирішити проблему неприємного запаху можуть також сучасні зволожувачі повітр
  11. Якщо немає часу на велике прибирання приміщення, а дорогі очищувачі повітря можуть зашкодити домашньому бюджету, то можна згадати про народні засоби. Наприклад, можна насипати свіжомелену каву в креманки і вази, розставити їх по будинку, залишити на два тижні, потім каву замінити на свіжу. Таку процедуру можна повторювати кілька разів, поки одного разу не з’ясується, що запах тютюнового диму зник назавжди.
попередня статтяЕксперти назвали “найромантичнішу зачіску цього літа”
наступна статтяЯк приготувати домашнє морозиво з кисломолочного сиру
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я