Картопляна вода і ще 6 “лайфхаків” для догляду за домашніми рослинами

0
Картопляна вода і ще 6 кращих лайфхаків для догляду за домашніми рослинами
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як зберегти рослини здоровими та красивими, навіть якщо погодні умови та постійний поспіх грають проти вас?

Нестача сонця та світла, сухе повітря та холодні температури не на краще позначаються на стані домашніх рослин. Підхід до кожної рослини індивідуальний, деякі види вимагають ряснішого поливу і засихають всього за кілька тижнів, якщо його не отримують; деяким досить невеликої кількості рідини, їхнє головне джерело живлення — світло. Звичайно, важливим є і удобрення ґрунту, підтримання певного рівня поживних речовин. Незважаючи на всі відомі правила догляду за домашніми рослинами, існує кілька простих і практичних лайфхаків, які будуть актуальні в будь-яку пору року.

Розділіть із рослинами чашку своєї кави

Як виявилося, кава – ідеальне добриво для рослин, він містить у собі важливі поживні речовини, такі як азот, калій, кальцій і магній. Особливо кава багата азотом, який стимулює зростання стебла, робить його міцнішим і надає паросткам насичений, яскравий колір. Цей органічний і дуже простий спосіб догляду особливо підходить троянд, гортензій та магнолії.

Не викидайте попіл з каміна

Такий спосіб збагачення ґрунту може здатися дивним, але, судячи з результатів, дійсно допомагає продовжити життя домашніх рослин і зробити їх здоровішими. Найбільше він підійде для рослин, які вирощуються в заміських будинках та на дачах. Попіл, що залишився в каміні або мангалі, – джерело карбонату кальцію (вапняку) та калію. Додайте невелику кількість попелу в ґрунт, така добавка стане чудовою заміною звичному добриву.

Поливайте ґрунт водою, що містить крохмаль

Оскільки взимку через відсутність сонця нестача поживних речовин відчувається особливо гостро, рослини намагаються збільшити запаси крохмалю в плодах та насінні. Крохмаль ідеально підходить для збереження глюкози, при її нестачі запускається процес гідролізу – повторне розкладання крохмалю на молекули. Замість покупки спеціальних добрив наступного разу не виливайте воду після варіння картоплі або макаронів, охолодіть рідину та сміливо приступайте до поливання.

Розітріть яєчну шкаралупу в горщику

Яєчна шкаралупа багата вапном, універсальним мінералом, який допомагає знизити кислотність грунту, і кальцієм, що рясно живить рослини. Перед тим, як додати шкаралупу у ґрунт, роздавіть її на дрібні шматочки та рівномірно розподіліть по всій поверхні.

Покладіть губку на дно горщика

Незважаючи на те, що майже всі рослини потребують поливання на постійній основі, деякі різновиди все ж таки славляться тим, що можуть довше, ніж інші протриматися без води. Щоб зайвий раз не ризикувати (особливо якщо ви забуваєте про регулярний полив), перед тим, як садити рослини в горщик, покладіть на дно невелику губку і зверху засипте її грунтом. Губка вбиратиме зайву воду, і в критичних ситуаціях коріння зможе підживлюватися збереженою вологою.

Розведіть у пляшці англійську сіль для наступного поливу

Спеціальне добриво можна отримати, змішавши столову ложку англійської солі із чотирма літрами води. Розмішайте і дайте настоятися рідини протягом декількох днів. Кімнатні рослини отримають колосальну користь від магнію і сульфату, що надійшов, адже кристалічний порошок — джерело багатьох мінералів.

Приготуйте удобрення з оцту

Деякі кімнатні рослини люблять оцет, особливо види із квітучими бутонами. Кислота сприяє швидкому зростанню коріння і пишному цвітінню, тому в результаті ви отримаєте наочний результат, який вас радуватиме. Змішайте чайну ложку білого оцту з півтора літрами води і потім використовуйте розчин приблизно раз на три місяці. Головне – не переборщіть з рясністю поливання.

попередня статтяЯк приготувати кляр для риби, курки чи м’яса за 10 секунд
наступна статтяЧому сушити волосся без фена ─ шкідливо
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я