...

Які рослини можна поставити на північні підвіконня: 5 варіантів

Підпишіться на нас:

Не всі вікна у квартирі виходять на південь, а часом будинок розташований у тіні дерев. Є багато факторів, через які в кімнатах не так світло, як би хотілося.

Подробиці

Але навіть у таких умовах не варто відмовлятися від зелені у вигляді кімнатних рослин, які здатні прикрасити будь-який інтер’єр та привнести до нього затишок.

Заміокулькас

Якщо ви задумалися над тим, яка рослина гарно почуватиметься та добре зростатиме у затінених кімнатах, варто звернути увагу на заміокулькас. Він просто не виносить прямих сонячних променів і чудово росте в півтіні.

Хойя

Виручити в подібній ситуації здатна і хойя, щоправда, за однієї умови – рослина має бути дорослою. Перед тим, як помістити багаторічник у тінь, дозвольте йому адаптуватися в півтіні.

Зебрина

Відмінним рішенням стане відома традесканція. В цьому випадку не варто забувати про те, що забарвлення листя зебрини залежить від кількості світла, яке на них потрапляє. У півтіні вони будуть поступово темніти.

Каучуконосні фікуси

Доволі поширена думка про те, що фікуси люблять світло. Сперечатися не станемо, але і в тіні ці рослини цілком успішно розвиваються, щоправда, повільніше. Тінь не стане другом лише для варієгатних сортів – малюнок на їхньому листі стане непомітним.

Папороті

Для тіні і півтіні не можна вигадати кращого варіанту, ніж папороті, – всі сорти, за винятком тих же варієгатних. У природних умовах папороті ростуть у лісах під тінню дерев, тому такі умови їх точно не злякають.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я