...
ГоловнаЛайфстайлЯк виростити троянди з букета

Як виростити троянди з букета

Підпишіться на нас:

Букет троянд прикрасить будь-який будинок та стане джерелом приємного аромату. Однак довго це не триватиме. Рано чи пізно з’являться ознаки в’янення. Але засмучуватися не варто. Адже на основі букета можна одержати нові квіти. Щоб досягти такого результату, треба зібрати живці і встромити їх у ґрунт. Зрозуміло, потрібно дотримуватись ряду рекомендацій, про які згадано нижче.

Підготовка живців та ґрунту

Спочатку потрібно підготувати стебла. Надріжте їх так, щоб знизу було місце, яке знаходиться вище за першу зовнішню бруньку.

Верхньою межею стебла має бути ділянка перед найвищим листочком.

Тепер потрібно перейти до підготовки ґрунту. Ґрунтова маса повинна складатися з рівних обсягів піску, дернової та листової землі.

Все це потрібно продезінфікувати розчином калію перманганату.

Висадка живців

Стебла потрібно встромити в горщик з ґрунтом так, щоб живець виявився заглибленим на 5 сантиметрів. Кожен черешок потрібно захистити банкою, просто поставивши останню дном вгору так, щоб стебло опинилося всередині.

Після цього ємність встановлюється у приміщенні, де є джерело світла, а температура постійно залишається високою.

Подальший догляд

Рослину і ґрунт потрібно регулярно поливати. Причому рідина має бути помірно теплою: занадто холодна і надто гаряча вода не потрібна.

Приблизно через 30 днів скляні тари можна повністю знімати. З настанням весняного періоду здійснюється пересадка рослини у відкритий ґрунт.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні Безумовно, головний модний камбек осені...

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже комфортно, а по-друге,...

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...