...

Як виростити великі дині вдома, якщо їм не підходить ґрунт та клімат: хитрощі городників

Підпишіться на нас:

Зазвичай дині добре ростуть на піщаних ґрунтах у теплому кліматі. Але можна їх виростити будь-де, якщо дотримуватися усіх правил догляду та створити належні для вирощування умови.

Подробиці

Оберіть сонячну ділянку, яка буде захищена від протягів. Ґрунт повинен бути нейтральним. Удобрити його можна перегноєм і суперфосфатом ще з осені, але треба точно визначитися з місцем посадки. А навесні перекопати, розпушити ґрунт. Ямку для насіння дині роблять завглибшки 3-4 см.

В одну лунку кидайте по 2-3 насінини. Відстань повинна бути від 1 м до 1,5 м. Садити диню бажано на початку або в середині травня, не раніше.

Візьміть пластикові пляшки, відріжте дно й накрийте посаджені дині, щоб не замерзли, у травні можуть бути холодні ночі або й заморозки. Поливати можна прямо через пляшку водою.

Температура води повинна бути 40 градусів. Зверху літрову пляшку накрийте п’ятилітровою з відрізаним дном. так ви створите гарні умови для росту та розвитку рослини.

Така конструкція добре зберігатиме тепло. Коли дині проростуть, треба прорідити їх й залишити найкращі стебла. Літрову посудину можна зняти, після того, як зробите проріджування, а п’ятилітрова може стояти до середини червня.

Між рядами бажано зробити канавки. Дині не потребують частого поливу. Тільки у сильну посуху можна полити декілька разів. Після поливу розпушуйте землю.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я