Як уникнути помилок, які шкодять шкірі, приймаючи душ

Підпишись на нас:

Щоденний душ – що може бути звичніше та простіше? Але якщо ви миєтеся неправильно, то піддаєте шкіру справжнім тортурам.

Проаналізуйте час, який ви проводите у ванній кімнаті, і жахніться своєї марнотратності по відношенню до природних ресурсів і тому факту, наскільки вона марна і навіть руйнівна для вашої шкіри та волосся. Навчимося приймати душ правильно?

Звички в душі, з якими ви повинні розпрощатися негайно:

1. Любов до дуже гарячої води. Так, приємно постояти 15-20 хвилин під гарячими струменями після повернення з холодної вулиці. Але вода високої температури сильно сушить шкіру, буквально виганяючи всю вологу з пір назовні. Це особливо небезпечно, якщо з гарячої ванни ви вибираєтеся настільки розслабленими, що ігноруєте зволожуюче молочко або крем. Наша перша порада – зменште температуру на кілька градусів (норма – 35-37 градусів).

2. Дуже довгий час у душовій кабіні. Коли ви стоїте під душем по півгодини, це, по-перше, не економічно (як до природи, так і до власної кишені), а по-друге, шкідливо для шкіри (навіть якщо вода буде не гаряча, а приємно тепла) . Те, як надлишок вологи впливає на шкіру, ми бачимо, коли миємо посуд чи перемо без захисних рукавичок: на кінчиках пальців вона зморщується. Повірте, шкіра на обличчі або тілі від тривалого контакту з водою страждає не менше. Зменшіть час перебування в душі, наприклад, до 5 хвилин (якщо вам не потрібно мити голову).

3. Багато піни. Спосіб звести до мінімуму витрати – як тимчасові, так і фінансові – використовувати менше засобів, ніж ви звикли. Більшість продуктів особистої гігієни містять лаурилсульфат натрію (або трохи його доброзичливий варіант – натрію лаурет сульфат). Це досить жорсткі ПАР, що відповідають за утворення улюбленої пухнастої піни, які сильно сушать шкіру, тому що змивають з неї не тільки бруд, а й власну захисну гідроліпідну плівку (а також призводять до чутливості і подразненості шкіри). Найменша кількість засобу дозволить залишитися чистими, але зменшить ризик не змити гель для душу або шампунь повністю. Ще є чудовий варіант, який особливо сподобається практичним чоловікам – використовувати догляд для голови та тіла «два-в-одному»: менше коштів – менше проблем.

4. Довго не змивати. Навпаки, робіть це швидше! Не залишайте гель на шкірі або шампунь на волоссі занадто довго. Пари хвилин цілком достатньо, щоб продукт «спрацював» і впорався з брудом і потом, але при цьому не подразнював шкіру.

5. Забувати про губки та мочалки. Якщо ви любите насолоджуватися не просто прийняттям душу, але скрабами або пілінгами в цей час, ретельно промивайте і просушуйте підручні засоби. Брудні частинки, що залишилися на них, можуть стати розсадником мікробів. Ідеальний варіант – масажна перчатка. Зробіть запас у кілька таких екземплярів та відправляйте кожен використаний у прання (обов’язково за високої температури!) після використання ексфоліантів.

6. Митися часто. Упевнені, що щоденний душ двічі на добу – “маст хев”? Подумайте, звідки взагалі ви взяли таку думку. Чітко дотримуватися цього правила потрібно тільки в тому випадку, якщо ви щодня починаєте з походу до фітнес-клубу, де відчайдушно потієте на тренажерах або біговій доріжці. Якщо ні, надмірна старанність не така вже й необхідна. Повірте, цілком розумно відвідувати душову один раз на день перед сном. Але якщо душ – то єдине, що може розбудити вас вранці, хлюпайтеся на здоров’я, не забуваючи про пункти 1 і 2.

7. Все те саме стосується і волосся: хто сказав, що потрібно мити їх щодня? Навіть якщо у вас схильне до жирності волосся, пригальмуйте: можливо, миття раз на два-три дні – те, що потрібно шкірі голови, щоб скоротити темпи виробітку себуму. Кучеряве і неслухняне волосся, дуже сухе і ламке від природи, спробуйте мити 2 рази на тиждень – частий контакт з водою і сушіння гарячим повітрям для них дуже несприятливі.

Розчісуйте волосся перед миттям – так ви видалите омертвілі волоски і уникнете подальшого утворення ковтунів (а також засмічення зливу ванни).

8. Витирати насухо. Не потрібно піддавати шкіру тортурам під назвою «енергійне розтирання рушником». Сильним тертям ви можете не тільки викликати роздратування і травмувати її, але й створити передумови для зневоднення, повністю змахнувши краплі вологи. Торкайтеся рушником до тіла ніжно та акуратно, промокуючи залишки води. Щоб витерти спину (якщо нема кому вам допомогти), загорніться в нього на пару хвилин – і ось з цієї причини банний рушник краще мати досить великий.

9.  Не відтягуйте зволоження. Після виходу з душу шкіра насичена вологою ще кілька хвилин і пори відкриті. Щоб запобігти спаренню цінних крапель і, як наслідок, зіграти з сухістю шкіри на випередження, нанесіть зволожуючий засіб на вологу шкіру. Оптимально робити це безпосередньо у ванній кімнаті: це допоможе максимально наситити її зволожуючими агентами та зберегти рівень зволоженості після.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я

Стрічка новин

Попелиця на кущах смородини: швидка допомога рослинам

Що може бути кращим, ніж зібрати урожай ягід на...

Стимулятор росту помідор: народний рецепт

Будь-яка розсада, перед тим як буде висаджена на грядки...

Сода чи розпушувач: чи є між ними різниця

Під час готування випічки в одних рецептах зазначається сода,...

Що робити з почорнілою алюмінієвою каструлею: 4 способи

Блискучий посуд без слідів накипу, жиру та їжі, що...

Городники пояснюють, чи потрібно влітку поливати помідори

Прочитавши заголовок, більшість людей подумає: звичайно, треба, інакше вони...

Соковиті відбивні з курятини: таких ви ще не пробували

М’які соковиті відбивні – мрія кожної господині. Але це...

Чим підживити ягідні кущі: добриво для смородини

Щоб ягоди на кущах червоної, чорної чи білої смородини...