...

Обережно, отрута: як «потоваришувати» з отруйними кімнатними рослинами

Підпишіться на нас:

Досвідчені квітникарі знають, що буквально кожну другу квітку, що стоїть у вас на підвіконні, можна віднести до розряду отруйних. Не варто поспішати позбавлятися такої рослини, якщо ви раптом виявили її у своїй колекції. Є чимало способів «подружитися» з такими квітами.

Подробиці

Для початку варто прояснити, яку шкоду може завдати ця кімнатна квітка.

Небезпечним може бути сік рослини. При потраплянні на шкіру або слизові оболонки, він провокує алергію, яка може проявитися як у легкій формі – у вигляді почервоніння або сверблячки, так і у важкій – аж до набряку Квінке і летального результату.

Особливих запобіжних заходів варто дотримуватися, якщо ви щасливі власники домашньої тварини. Кіт чи собака, граючись може спробувати частини рослини «на зуб», що загрожує отруєнням, паралічем або смертю.

Звідси перший висновок – горщик з отруйною рослиною повинен бути там, де його ніхто не дістане: на високій шафі, стелажі, холодильнику та ін.

Крім цього, використовуючи таку стандартну процедуру, як обрізка, використовуйте рукавички і стежте, щоб сік не потрапив на порізи на шкірі та слизові оболонки.

У жодному разі не варто дегустувати частини кімнатних квітів – як надземні, так і підземні.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я