Як розмножити бузок живцями: народні поради

0
Де посадити бузок, щоб кущ прижився та рясно цвів: поради садівників
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Бузок часто прикрашає подвір’я дбайливих господарів. Адже різноколірна палітра яскравих пахучих квітів не залишить байдужими нікого. Звичайно, можна купити кущик й посадити, а можна спробувати не витрачати кошти, а розмножити бузок живцями.

Подробиці

Звертаємо вашу увагу, що найкраще вкоріняються молоді гілочки бузку, а не зрілі. Тому в кінці травня зріжте молоді пагони довжиною 10-15 см, обірвіть нижні листочки і посадіть пагони в горщики з легкою ґрунтовою сумішшю (землі, піску).Робіть це вранці, коли ще не спекотно.

Обов’язково добре зволожте ґрунт і ввіткніть перпендикулярно по 1-2 паростки в кожен горщик. Поставте ємності в затінок, періодично поливайте. Коли живці вкореняться (а це буде добре помітно по зеленим свіжим листочкам), переставте горщики на сонечко. Через кілька днів ввечері можете висаджувати бузок на постійне місце. Надалі тільки періодично поливайте і легенько розпушуйте ґрунт.

Завдяки такій нескладній роботі ви можете розмножити бузок того кольору, який вам до вподоби!

попередня статтяПриготуйте на Великдень неймовірно смачний рулет із рульки
наступна статтяСвіжий весняний салат: простий і смачний рецепт
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я