Здоров'я

Пошкодуй себе: 8 предметів гардеробу, які шкодять здоров’ю

Деякі з цих речей небезпечні, але красиві, а деякі… Втім, мінімізувати їхнє використання варто, навіть якщо вони роблять тебе привабливою. Пропонуємо ознайомитись з топ-8 шкідливих предметів гардеробу.

Високі підбори

Гарні та неміцні, високі підбори часто становлять небезпеку для здоров’я. Вони можуть стати причиною не тільки проблем з ногами (від мозолів до проблем із суглобами), а й болю у спині та міжхребцевих гриж тощо. Зрозуміло, взуття на високих підборах носити можна, але не на шкоду здоров’ю – якщо в них ти почуваєшся дискомфортно, а після дня на шпильках у тебе починає боліти голова, варто задуматися про взуття на більш комфортному підборі. А високі залишити для особливих випадків.

Плаский хід

Він не такий небезпечний, як підбори, але через відсутність вигину плоска підошва може призвести до болю в суглобах. Носити модні черевики в чоловічому стилі, звичайно, можна, але варто чергувати їх з взуттям на невеликому або середньому підборі (кому як зручніше).

Важка сумка

Велика важка сумка, якщо вона вішається на плече, псує поставу, підвищує втому, та й взагалі рідко додає привабливості образу. Якщо тобі необхідно носити багато паперів або, скажімо, комп’ютер для роботи чи навчання, виберіть стильний рюкзак. Ну або спробуй відмовитись від великої сумки на користь меншої, якщо можеш відмовитися від кількох зайвих предметів.

Джинси-скінні

Модель skinny особливо улюблена на наших рідних теренах. Так, у вузьких джинсах можна продемонструвати всі переваги фігури, але варто пам’ятати, що занадто вузькі моделі порушують кровообіг і можуть викликати хворобу судин. Якщо ти відчуваєш хоч якийсь дискомфорт, пошкодуй себе, терміново міняй джинси на вільніші!

Стрінги

Ще один жіночий ворог – сексуальні стрінги. Мало того, що вони навряд чи вбережуть ніжну шкіру від холоду та тертя в холодну пору року, так ще й було доведено, що постійне тертя може спричинити подразнення, поширення бактерій та розвиток різних жіночих захворювань. Носити їх, звісно, можна, але не щодня. Тим більше що інших спокусливих моделей спідньої білизни достатньо.

Стягуюча білизна

Звичайно, якщо твоя вечірня облягаюча сукня вимагає ідеальних контурів тіла, то втягуюча білизна може зіслужити відмінну службу. Але носити її щодня — вкрай небезпечна витівка. Подбай про свої органи та циркуляцію крові.

Дуже тугі панчохи

Продовжуючи тему підбору правильної білизни, хочеться сказати про колготки. Якщо ти відчуєш, що вони дуже тиснуть, обов’язково змінюй їх. Перетягувати внутрішні органи не рекомендується!

Неякісна біжутерія

У тебе колись була висипка від кольє або почервоніння від сережок? Тоді ти знаєш, що таке дешева біжутерія. Вихід тут лише один: вибирати перевірені марки.

Пасевич Анна

Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

Останні новиники

Як позбутися бур’янів між плиткою на дачі

Прополювати бур'яни кожні 1-2 тижні для багатьох дачників є складною справою, адже на все не…

17 хв. назад

Як виростити цибулю розміром з яблуко: потрібно уникати 3 помилок

Якщо ви затятий городник, для вас важливо виростити гарний урожай овочів, зокрема цибулі. Уникайте помилок,…

1 годину назад

Як виростити міцну присадкувату розсаду томатів та перцю

Щоб виростити самостійно хорошу розсаду помідор та перцю потрібно в певні періоди їх підживлювати. Щоб…

1 годину назад

Як зробити каву смачнішою: 5 відмінних ідей для гурманів

Зараз рідко можна зустріти людину, яка п'є каву в її чистому вигляді: так чи інакше,…

3 години назад

Буряк виросте з два кулаки: удобріть його навесні

Виростити гарний урожай буряків може навіть дачник-початківець. Домогтися дивовижного результату допоможе правильне підживлення. Важливо пам'ятати,…

3 години назад

Як ідеально готувати рибу: 10 секретів від ресторанних кухарів

Риба - надзвичайно корисний продукт, від якого багато хто відмовляється тільки тому, що не вміє…

4 години назад