...
ГоловнаЛайфстайл5 "секретів", які допоможуть збільшити кількість ягід на смородині

5 “секретів”, які допоможуть збільшити кількість ягід на смородині

Підпишіться на нас:

Смородину можна назвати “народною” ягодою, яка росте у багатьох на ділянці. А кого реально тішить урожай? Смородина тільки здається рослиною, яка не потребує догляду. Існує 5 хитрощів, які допоможуть значно збільшити врожай.

Своєчасний полив

Багато дачників звикли, що смородина не потребує поливу. Звичайно, за сезон достатньо це виконувати лише 3 рази, але є особливості.

Рослина потребує вологи під час зростання пагонів. Якщо вологості недостатньо, кількість пагонів почне знижуватись.

Вдруге полив виконується під час появи ягід. Якщо в ці періоди земля буде сухою, чекати на хороший урожай точно немає приводу. Третій полив виконується, коли врожай зібраний, і цей третій раз практично ніхто не виконує.

На квадратний метр ствольного кола потрібно виливати 5 цебер теплої води. Важливо досягти хорошої ускладненості. Перед поливом ствольного кола, рекомендується зробити борозенки з глибиною 10 сантиметрів.

Підживлення

Про підгодівлі взагалі забувають багато дачників. Створюється помилкове відчуття, що смородина може спокійно обходитися без добрив. Логіка в цьому є, але відсутність добрив прямо позначиться на врожаї.

Підживлення рекомендується вносити 2 рази на сезон. Перші підживлення вносяться в період появи зав’язей, друге після плодоношення. Вносячи добрива, в жодному разі не можна поливати центр. Важливо вносити у борозенки навколо куща.

Найкраще підгодовувати фосфорно-калійними добривами. Можна вносити сірчанокислотний калій або суперфосфат.

Пропорції: на 1 л води 1 столову ложку. Вода має бути теплою. Деякі застосовують золу з розрахунку один кущ 500 гр.

Мульчування

Головна проблема для зростання – це сухий ґрунт. Щоб уникнути цього, можна виконати мульчування. Для мульчі можна використовувати:

  • Торф;
  • Тирса;
  • Солома;
  • Газети.

Якщо застосовується мульча, важливо пам’ятати про профілактичну обробку від жучків та інших дрібних шкідників. У мульчі можуть активно розвиватися, відповідно затягувати з боротьбою неприпустимо.

Захист від морозу

Існують сорти смородини, які можуть витримати сильні морози. Але при тривалих заморозках можуть підмерзати бруньки, а це негативно позначиться на плодоношенні смородини.

Добре, якщо узимку випало багато снігу. І тут смородина буде захищена природним способом. У решті випадків слід дбати про захист від морозів. Для захисту від сильних морозів кущі можна обприскувати водою або застосувати димлення.

У саду потрібні бджоли

Якщо на ділянці немає бджіл, можна забути про добрий урожай. Смородина вимоглива до запилення.

Залучати бджіл не так складно, достатньо обприскувати гілки солодкою водою. На літр води можна додати столову ложку меду. Цей прийом можна використовувати для інших плодових дерев на ділянці.

Також можна посадити рослини, які залучають бджіл, до них можна віднести:

  • Айстри.
  • Гіацинт.
  • Півонії.
  • Геленіум.
  • Жимолість та інші.

Квіти слід висаджувати на сонячних ділянках, захищених від сильного вітру.

Стрічка новин:

Здоров'я/Краса/Лайф

Ще новини:

7 найстильніших головних уборів цього сезону

Якщо ви хочете, щоб ваша голова була в теплі цієї осені і при цьому загальний образ був стильним,...

Які джинси вибрати, щоб виглядати стильно цієї осені і зимою

Вибираємо найпопулярніші моделі серед різних модних трендів які будуть актуальні в цьому осінньо-зимовому періоді. Скінні Безумовно, головний модний камбек осені...

12 ідей, як зробити одяг оверсайз елегантним

Оверсайз-одяг завжди у пріоритеті у модниць, але восени він особливо затребуваний. По-перше, в ньому дуже комфортно, а по-друге,...

5 моделей дутих жилетів, щоб стильно виглядати в холодний сезон

З настанням холодів з шаф достаються пуховики, дублянки та куртки, але часто ми забуваємо про таку універсальну річ,...