Експерти розповіли, чому слива скидає плоди зеленими: що робити

Експерти розповіли, чому слива скидає плоди зеленими: що робити
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Не завжди слива, яка рясно цвіте, дає гарний урожай. Часто частина плодів осипається ще зовсім зеленими. У чому проблема, розберімося у подробицях.

Подробиці

Причини бувають різними. Дереву може бракувати вологи, корисних речовин або воно уражене хворобою чи шкідниками. Ще однією з причин бувають весняні заморозки.

Якщо сливі не вистачає таких речовин як: цинку, калію та фосфору, вона скидатиме плоди зеленими. Навесні треба підживлювати сливи сечовиною, 120 г порошку на 10 л води. А в червні можна удобрити органікою. Треба взяти 1/4 гною на 10 л води.

Азотні добрива вносити краще навесні. Поливайте сливу до 6 разів на сезон, особливо, якщо літо посушливе. Досвідчені садівники радять поливати за 20 днів до збору урожаю, щоб плоди були соковитими.

Борною кислотою можна прогнати зі сливи мурах. Для цього візьміть 2 г борної кислоти, розчиніть у 1 л води й покропіть дерево.

попередня статтяКулінари поділилися двома рецептами маринадів для курячого філе
наступна статтяСкільки різних продуктів поміщається в одній столовій ложці
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я