Як зупинити появу набряків та прищів: універсальний спосіб, який рекомендують усі дерматологи

0
Як зупинити появу набряків та прищів: універсальний спосіб, який рекомендують усі дерматологи
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Недосконалості на обличчі можуть бути різними. Як і методики боротьби із нею. Однак є й універсальне рішення для покращення якості шкіри. Але для того, щоб побачити результат, тобі потрібно дотримуватись деяких правил.

Набряки, запалення, жирність, розацеа… Дерматологічні проблеми бувають такими різними — і всі вони потребують особливого підходу до лікування. Так, при одних типах недосконалостей потрібен спеціальний домашній догляд, при інших не обійтися без косметологічних процедур, а треті вимагають прийому спеціальних медичних препаратів — які виписуються строго за рецептом.

Втім, на першому прийомі переважна більшість дерматологів завжди ставить одне й те саме питання: «А як ви харчуєтеся?»

Вчені постійно шукають взаємозв’язок стану шкіри з раціоном і, треба сказати, досить сильно просунулися в цьому. Звичайно, сьогодні вже не модно звинувачувати у всьому солодке і молочку. І все ж багато продуктів — особливо насичених цукром та консервантами — справді не приносять нічого хорошого організму. І можуть стати причиною посилення запалень та набряклості.

Ми в жодному разі не закликаємо тебе дотримуватися суворих (а найчастіше і нудних) принципів правильного харчування. Але не зайвим буде спробувати вести щоденник харчування — в якому ти відстежуватимеш самопочуття після того чи іншого продукту і записуватимеш, як його вживання відбивається на твоїй шкірі.

Запис може виглядати приблизно так:

«Вчора ввечері з’їла тістечко та запила солодкою кавою з молоком. Потім відчувала тяжкість — а вранці помітила свіжі висипання на лобі».

З цього запису ти зробиш висновки на майбутнє і, наприклад, за тиждень запишеш наступне:

«Ввечері випила каву без цукру та молока, а через годину з’їла улюблене тістечко. Здуття, як і раніше, не відчувала. І шкіра вранці виглядає чистішою»

Звичайно, ми перебільшуємо і наводимо занадто ідеальне закінчення прикладу. Але орієнтуватися на такі записи справді корисно: особливо щодо відстеження самопочуття. До того ж, шкіра обов’язково скаже тобі «дякую» обов’язково!

попередня статтяКамбала смажена на сковороді: смачна і легка страва на вечерю
наступна статтяЗакуска з паростків сої з пряною часниковою заправкою
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я