Що треба додати в ґрунт для розсади, щоб він був поживним

0
Що треба додати в ґрунт для розсади, щоб він був поживним
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Для розсади ґрунт можна накопати на ділянці, але краще придбати готовий чи підготувати його самостійно. З відкритої ділянки краще не брати землю, бо вона може бути зі шкідниками та хворобами. Для розсади це великий ризик.

Подробиці

Ґрунт для розсади повинен бути рихлим та легким. В цьому випадку він буде пропускати повітря та вбирати вологу. Сходи з’являться набагато швидше.

Землю потрібно дезінфікувати перед висіванням насіння. Використовують або спеціальні засоби для поливу, або відправляють прокалюватися в духовку. Якщо другий варіант, то температура не повинна бути вищою ніж 70-90 градусів. Час обробки становить 30 хвилин. Шар землі роблять 3-5 см. Використовувати ґрунт для розсади можна після охолодження.

В землю рекомендується додати пісок в кількості 1 склянки на 5 л. Як варіант, можна додати кокосовий субстрат. Приблизно по 200 г на 5 л землі. Наприкінці додайте ще 2 ч.л. азофоски.

попередня статтяКухарі зі шкільної їдальні розповіли, як вони готують апетитну мініпіцу
наступна статтяЯк приготувати яскравий та ароматний мармелад з груш та виноградного соку
Диплом редакторки переміг диплом економістки, відкривши в душі любов до текстів, а не до розрахунків та формул. Авторка матеріалів для сайтів, блогів, інтернет-магазинів.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я