Хочете посадити клематиси на ділянці, але щось зупиняє? Руйнуємо міфи, пов’язані з цією шикарною ліаною

0
Як підготувати клематиси до зимівлі: 4 правила
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Безліч сортів, швидке зростання, пишне цвітіння – ось ті характеристики, які спадають на думку, коли мова йде про клематиси. Однак є ще квітникарі, які не ризикують віддавати свої «кровні» за саджанці, які часом не виглядають багатообіцяюче.

Подробиці

Зруйнуємо численні міфи, пов’язані з цією рослиною.

Перше твердження, яке варто назвати, швидше, непорозумінням, полягає в тому, що клематиси нібито мають погану приживаність.

Повірте, якщо ставитись до саджанця належним чином, самий хирлявий паросток протягом одного сезону перетвориться до невпізнанності. Що ми маємо на увазі під належним ставленням? Тут варто згадати про такі маленькі хитрощі, як попередня витримка саджанця в стимуляторі коренеутворення, а також додавання в посадкову яму 1 склянки гною, що перепрів, попередньо змішаного з грунтом у співвідношенні 1 до 1.

Багато хто впевнений в тому, що догляд за клематисом є проблематичним.

Заперечувати це ми не будемо, але коригування внесемо – клематису дійсно варто приділяти трохи більше уваги, ніж іншим рослинам, але менше, ніж, наприклад, трояндам. Тому, якщо говорити про примхливість культури, все не так однозначно.

Дехто переконаний, що насправді клематиси не цвітуть так пишно, як на картинках.

Зверніть увагу: насолодитися красою будь-якого сорту повною мірою ви зможете лише через два роки, протягом яких ліана займається нарощуванням кореневої системи. А ось потім залишиться тільки милуватись і радіти рясно квітучим ліанам.

попередня статтяЯкі 5 кулінарних хитрощів допоможуть вам готувати смачніше
наступна статтяЗавжди вносьте цю добавку, яка потрібна при посадці перцю для великих та солодких плодів
Бібліотекар зі стажем. Маю великий досвід городництва і кулінарії, завдяки чому знаходжу такі цікаві моменти в кожному з цих напрямів, про які ви могли і не знати. З радістю ділюсь ними з читачами

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я