Чим досвідчені садівники підкислюють ґрунт для лохини

0
Чим досвідчені садівники підкислюють ґрунт для лохини
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Як відомо, при вирощуванні лохини вирішальне значення має рН ґрунту – рослина вважає за краще рости в кислому субстраті.

Як розповіла експерт мережевого видання «БелНовости», вчений-агроном, ландшафтний дизайнер Анастасія Коврижних, оптимальні значення рН для цієї культури – 3,5-4 одиниці, можливо, 4,5.

У разі, якщо рН субстрату перевищує показник 5,5-6 одиниць, вам доведеться познайомитися з хлорозом на лохини.

Зрозуміло, говорити про гідний урожай ягід у цій ситуації не доводиться.

Щоб підкислити субстрат, в якому росте лохина, садівники використовують різні засоби.

Часом у хід йде і лимонна кислота разом з оцтом, але варто зізнатися, ці продукти – досить слабкі кислоти, через що просто не здатні підкислити субстрат достатньою мірою.

Якщо ви зіткнулися з подібним завданням, спробуйте для її вирішення використовувати колоїдну сірку.

Якщо йдеться про молоді кущі, то знадобиться 50-70 г, тим рослинам, яким 2-3 роки, потрібно 100-150 г, а для кущів, що переступили трирічний рубіж, потрібно 200 г сірки на квадратний метр.

Вносити добрива варто один раз на рік – цієї кількості має вистачити на весь сезон, ранньою весною або також влітку. Для хорошого ефекту ґрунт повинен бути зволожений та добре пропускати повітря.

попередня статтяНе знаєте як урізноманітнити меню, приготуйте бички в томатному соусі по-одеськи
наступна статтяОвочі у соєвому соусі нашвидкуруч корисно та смачно
Я - головний редактор сайту ProstoWay. З великим інтересом вивчаю тему здорового харчування, спорту, психології та одночасно стежу за поп-культурою, модою та б'юті-трендами. Обожнюю кулінарію, свій перший борщ і бісквіт приготувала в 10 років, відтоді готую кожного дня. А зараз радую смачними і корисними стравами свою сім'ю і з великим задоволенням поділюсь рецептами та кулінарними хитрощами з вами.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я