Як вирощувати столовий буряк, щоб був солодки

0
Три популярних сорти буряків для українських грядок
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Колись бабуся говорила, що з поганого буряка не приготуєш доброго борщу. І справді, якщо коренеплід не солодкий, то ні вінегрет, ні борщ не будуть смачними. Як же виростити солодкий буряк?

Подробиці

Щоб виростити якісний урожай, потрібно доглядати насаджене. І хоч буряк не найпримхливіший з овочів, він теж вимагає до себе уваги.

У першу чергу, слід вибирати якісне насіння. Найкращий ґрунт для буряка – слаболужний, тому виділяйте місце під посадки відповідне. Регулярний полив, прорідження насаджень, розпушування міжрядь також відіграють не останню роль.

Буряки дуже люблять органічні добрива: перегній, компост, курячий послід (його слід розвести у воді 1:10). Їх можна вносити перед тим, як сіяти буряк, можна поливати, розсипати в міжряддях). Це варто робити 1 раз на 2-3 тижні.

Також буряк не відмовиться від фосфорно-калійних добрив: спеціально куплених в агромаркетах і домашніх – яєчної шкаралупи, бананів. Добре зарекомендувала себе підкормка розчином солі й золи (на 10 л води – 2 склянки золи й 1 ст.л.солі).

Але найкращий елемент для цукристості буряка є бор. Тому 1-2 рази за сезон підкорміть коренеплід борним розчином (на 10 л води – 10 г борної кислоти).

Часто великий буряк буває менш солодким, ніж дрібніший(5-6 см). Тому викопуйте буряк, як тільки він досягне цих параметрів, а також не затягуйте восени з викопуванням, бо тоді він почне втрачати цукор.

попередня статтяЯк приготувати ідеальні паски за бабусиним рецептом
наступна статтяНавіщо досвідчені господині використовують сіль для прання
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я