Чому пропадає розсада перців, помідорів, баклажан

0
Як виростити розсаду томатів за 22 дні: не міф, а реальність
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Вирощування розсади – справа непроста. Навіть у досвідчених городників, буває, щось іде не так і розсада пропадає. Спробуємо розібратися в причинах цієї проблеми і, найголовніше, як цьому зарадити.

Подробиці

Коли ви помічаєте, що розсада росте повільно, нижні листочки жовтіють, то це значить, що рослинам не вистачає поживних речовин, зокрема азоту. Щоб поліпшити ситуацію, розчиніть 1,5 г сечовини в теплій воді та обприскайте розсаду.

Якщо листочки набули фіолетового відтінку, то, скоріше за все, розсада переохолодилася, особливо ніжне коріннячко. У цьому випадку підкладіть під ємності утеплювач або грілку (якщо її небагато), можна покласти на терлу грубку чи батареї.

Але найбільшим лихом для розсади є грибкове захворювання – чорна ніжка. Вилікувати такі рослини не вдасться, їх краще видалити, щоб хвороба не перейшла на здорові саджанці. А краще – попередити – для профілактики насіння замочити в розчині марганцівки або фітоспірину.

попередня статтяЯк прибрати запах смаженої риби на кухні після приготування
наступна статтяЧим обробляти полуницю від хвороб і шкідників
Копірайтерка, що має 2 вищі освіти, 2 дітей, 1 кота, а також почуття гумору та досвід, як садити, сапати, полоти, колоти, готувати, відмивати тощо. Другий рік ділиться з читачами ProstoWay досвідом власним, народним і з просторів Інтернету.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я