Садівники розповіли, чому слива може скидати плоди зеленими

Садівники розповіли, чому слива може скидати плоди зеленими
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Якщо ваші сливи зараз рясно цвітуть, то це ще не факт, що вони рясно родитимуть. Часто сливи скидають плоди ще зеленими. Про причини дізнаєтеся у подробицях.

Подробиці

Сливі може не вистачати вологи, корисних речовин або вона уражена хворобою чи шкідниками. Також причиною можуть бути весняні заморозки.

Якщо не вистачає цинку, калію та фосфору, воно скидатиме плоди зеленими. Навесні треба підживлювати  сливові дерева сечовиною – 120 г порошку на 10 л води. А в червні удобрюють органікою. Для цього треба 1/4 гною на 10 л води.

Навесні радять вносити азотні добрива. Поливати треба сливу до 6 разів на сезон, особливо, якщо літо посушливе. Досвідчені садівники радять поливати за 20 днів до збору урожаю, щоб плоди були соковитими.

Також на дерево можуть напасти комахи – шкідники. Для боротьби з попелицею підійде звичайний мильний розчин. У 10 л води розчиніть 100 г господарського мила й покропіть дерево.

Або зробіть тютюнову настоянку. Візьміть 500 г тютюну й залийте 10 л води й поставте на 2 доби у темному місті. Після цього можна кропити сливу.

Мурах зі сливи проганяють за допомогою борної кислоти. 2 г борної кислоти, розчиніть у 1 л води й покропіть дерево.

попередня статтяШеф-кухарі розкрили секрет смачної гречки: все залежить від однієї спеції
наступна статтяНе кладіть лаврове листя в ці страви, щоб їх не зіпсувати: кухарі назвали кулінарні помилки
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я