Садівники розповіли, чому жовтіють туї: як врятувати рослину

Садівники розповіли, чому жовтіють туї: як врятувати рослину
Підпишіться на наc:
Facebook і Telegram, а також зручно читайте з мобільного GoogleNews.

Часто навіть молоді деревця туї можуть пожовтіти. Причини бувають різними. Розберімося у подробицях, чому туї жовтіють.

Подробиці

Є сорти туї, які відрізняються від зелених своїм жовтим кольором. Але мова піде саме про зелені туї, які жовтіють й засихають.

Якщо туя росте дуже довго, то старі дерева можуть всихати з роками. За ними треба доглядати. Краще такі гілки вирізати. А – дерево удобрити.

Ще однією з причин зміни кольору й усихання туї може бути неправильна посадка. Таке трапляється, коли рослину садять у піщаний ґрунт. Туя любить легкий родючий ґрунт з додаванням торфу та піску.

Наступна причина – це підземні води, які можуть бути близько. Від застою води коріння рослини гниє, а хвоя сохне й жовтіє. Якщо туї ростуть близько одна до одної – це теж може впливати на пожовтіння дерев.

Також туї хворіють. може бути грибкове захворювання чи напад комах-шкідників. У такому випаду треба боротися за допомогою інсектицидів. Але перед обробкою цими засобами треба обов’язково повирізати хворі гілки.

попередня статтяЯк приготувати дійсно смачні, але пісні котлети з капусти
наступна статтяШеф-кухарі розкрили секрет смачної гречки: все залежить від однієї спеції
Копірайтерка з філологічною освітою, мама трьох чудових хлопців. Любить готувати та експериментувати на кухні. Ділиться рецептами та корисними порадами з читачами сайту.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я