...

Експерти розповіли, що не треба висаджувати поруч з туями

Підпишіться на нас:

Вічнозелені з щільною кроною туї. Вони часто ростуть біля парканів на ділянці, виконуючи роль додаткової огорожі та є елементом озеленення ділянки. Рослина невибаглива, але має певні нюанси вирощування. Про них поговоримо детальніше.

Подробиці

Найперше туя повинна бути висаджена в правильному місці. Вона добре росте на вологих та поживних ґрунтах. Одночасно з цим є потреба в контролі кореневої системи, щоб там не було застою води. Туя це не переносить. В спекотні дні треба поливати 2 рази на тиждень методом дощування. І обов’язково потрібне мульчування.

Ще один момент, на який не всі звертають увагу, стосується сусідства з іншими рослинами. Якщо ви висаджуєте молоді дерева, то це може вплинути на здатність прижитися.

Не рекомендується вирощувати поруч з туями берези. Вони будуть конкурувати за всі фактори зростання, але з великою ймовірністю виграє саме береза. На прикладі берези пояснимо причину. Це дерево має розгалужену кореневу систему, що буде заважати туї. Не висаджуйте поруч з нею рослини з такими ж характеристиками коренів.

Туя потребує світла. Зверніть увагу, щоб поруч не було дерев та кущів, які будуть закривати доступ до сонця.

Також поруч з туями не рекомендується висаджувати ягідні кущі. В такому випадку вже туя буде їм шкодити. Малина, аґрус, смородина будуть гірше родити ягоди, зменшиться врожай.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я