...

Навіщо досвідчені господині використовують сіль для прання

Підпишіться на нас:

Прання тюлі може стати справжнім випробуванням для багатьох господарок. А чому б не використати хитрість. Досвідчені господині під час прання використовують соляний розчин. А чому вони це роблять і як його правильно приготувати, розберемо трохи детальніше.

Відбілювання

Сіль – універсальний засіб для відбілювання та освіження тканин. При пранні тюлю з додаванням солі, вона допомагає не тільки позбутися плям і забруднень, але й надає тканині яскравості та свіжості.

Запобігання потемнінню

Тюль – делікатна тканина, яка легко тьмяніє від частого прання та впливу миючих засобів. Додавання солі в процесі прання допомагає зберегти яскравість та оригінальний колір тюлю на довгий час, що робить його більш привабливим та естетичним в інтер’єрі.

Усунення запахів

Сіль має властивості, що сприяють усуненню неприємних запахів. При пранні цю властивість можна назвати ключовою. Не секрет, що тюль може вбирати різні неприємні аромати. Оскільки вона здатна їх поглинати, то ефект точно буде помітним.

Робить тканину м’якшою та пухнастою

Сіль допомагає зберегти м’якість та пухнастість. Це особливо важливо для тканин, які піддаються частому пранню і можуть втратити свої якості з часом.

Як приготувати та використовувати соляний розчин

Інструкція з приготування та використання:

  1. Необхідно підготувати ємність 5 і більше літрів.
  2. Температура води – не більше 40 градусів.
  3. На 5 літрів води додавати 5 столових ложок солі та прального порошку.
  4. Ретельно перемішати його.
  5. Помістити тюль у розчин на ніч.

Вранці необхідно дістати тюль та сполоснути її в прохолодній воді.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я