...

Городники розповіли, як хворіють тюльпани

Підпишіться на нас:

Хворіють, на жаль, не тільки люди, а й рослини, зокрема квіти. Вірусну хворобу тюльпанів, яка має назву строкатопелюстковість, діагностувати не так то і просто. Адже квіти, захворівши, деякий час стають ще гарнішими, змінюють свій однотонний колір на строкату палітру. І тільки через 1-2 роки квіти дрібнішають, стебла робляться коротшими, цибулинки дають кволих діток.

Подробиці

Хворіють переважно середні та пізні сорти. Найбільше вірус строкатопелюстковості помітний на червоних, фіолетових – темних кольорах квітів. На білих та жовтих побачити хворобу важче, хіба що на стеблах і листках – на них з’являються штрихи та смуги блідо-зеленого кольору.

Вірус переносять комахи, зокрема кліщі, попелиці. Уражені тюльпани небезпечні для рослин-сусідів. Хвороба невиліковна, тому уражені рослини слід спалювати разом із цибулинами.

Щоб не допустити строкатопелюстковості, потрібно не загущувати посадки, підживлювати квіти, не допускати появи паразитів. А якщо на ділянці тюльпанів з’явилися хвороба, то потрібно посадити нові цибулинки тюльпанів, але в іншому місці, оскільки аж через 4-5 років вірус повністю гине.

Знаючи про хворобу тюльпанів, можна запобігати їх захворюванню у своєму квітнику.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я