...
ГоловнаЛайфстайлЩо ще можна посадити у червні у відкритий грунт

Що ще можна посадити у червні у відкритий грунт

Підпишіться на нас:

Багато хто вважає, що готуватися до дачного сезону необхідно заздалегідь. Ще в лютому потрібно посіяти розсаду, щоб одержати наприкінці літа пристойний урожай. Але що, якщо у лютому-березні ви не планували займатися садівництвом, а потім раптом передумали чи зовсім недавно придбали присадибну ділянку? Що можна посадити у червні у відкритий ґрунт, щоб встигнути отримати добрий урожай? Варіантів безліч, і більшість із них не потребує особливих зусиль чи спеціальних знань.

Салати та зелень

Існує безліч сортів салатної зелені! Особливою популярністю користуються рукола, шпинат, салат афіціон, латук і крес-салат. Ці культури абсолютно невибагливі та добре ростуть улітку у відкритому ґрунті практично в будь-яких кліматичних умовах. Головна умова – достатній полив та температура не нижче 5 градусів тепла. Салати не бояться похмурих днів і чудово почуваються в тіні. Вони абсолютно невибагливі, і виростити їх під силу будь-якому садівнику-городнику. На вирощування зелені із насіння йде до двох місяців. Тому, якщо хочете все літо тішити себе та своїх близьких свіжою зеленню, можна робити нові посадки кожні 2-3 тижні. Так до моменту остаточного збирання першого врожаю у вас уже підростатиме друга партія.

Редиска

Соковиті плоди редиски багатьом подобаються своїм яскравим смаком, а вирощувати їх дуже просто. На повне дозрівання за хороших умов йде близько місяця, а значить, посадивши редис навіть наприкінці червня, ви зможете насолодитися врожаєм вже в середині літа!

Квасоля

Квасолю можна вирощувати за допомогою розсади. А можна прямо із насіння! Не слухайте тих, хто каже вам, що наприкінці червня пізно сіяти квасолю у відкритий ґрунт. Адже зовсім не обов’язково чекати повного дозрівання стручків. Молоді зелені стручки квасолі смачні у салатах та гарнірах, з них можна варити супи. У зелених молодих стручках менше білка порівняно із зрілими квасолінами, але набагато більше вітамінів!

Цибуля та часник

Свіже соковите пір’я зеленої цибулі та молодий часник – це улюблені ароматні спеції, які містять безліч вітамінів! Радувати себе цією приправою, посадивши її в червні, можна цілий рік. До кінця літа пір’я цибулі та часнику можна вживати у свіжому вигляді, а з настанням холодів прибрати всю зелень з грядки, подрібнити її та висушити. Для сушіння цибулі та часнику не потрібно особливих умов та пристосувань! Приправа чудово сохне при кімнатній температурі і чудово зберігатиметься всю зиму до весни.

Умови посадки рослин у червні дещо відрізняються. Нічна температура вже набагато вища, ніж у квітні-травні, тому можна не боятися заморозків і не переживати, що молоді сходи загинуть через різкі перепади температур.

Слідкуйте за вологістю ґрунту, надмірний полив шкодить рослинам, як і посуха. Якщо у вас немає досвіду і ви садівник-початківець, не слід старатися з добривами і підживленням. Лагідне літнє сонце та без добрив допоможе вам виростити чудовий урожай!

Стрічка новин:

Фітнес/Здоров'я/Краса

Ще новини:

Як продовжити цвітіння орхідеї: фаленопсиси цвітуть по 5-6 місяців

При правильному догляді фаленопсиси можуть цвісти по п'ять-шість місяців. Догляд, який принесе тривале цвітіння квітки набувається з часом...

Яку кімнатну рослину експерти радять поставити у квартирі після ремонту: поглинає шкідливі речовини

Відомо, що багато кімнатних рослин здатні очистити повітря та принести господарям користь. У подробицях читайте про одну з...

В Україні ціни на продукти харчування різко зростуть: що відомо

В Україні до кінця літа очікують різке зростання цін на продукти харчування. Вартість  зросте на 15-30%. Причому це...

ЄС може повернути мита на українські яйця та цукор

Нещодавно Євросоюз продовжив на на рік дію торговельного безвізу з Україною стосовно сільськогосподарської продукції. Але не довго довелося...