...

Городники розповіли, як треба перекопувати город весною і коли це робити

Підпишіться на нас:

Серед городників часто виникають суперечки, коли треба перекопувати город. Дехто доводить, що найкраще це робити після збору врожаю, на зиму. Інші – за весняне перекопування. Деякі – взагалі за дворазове: восени й весною. Спробуємо розібратися, чи треба це робити навесні.

Подробиці

Спочатку розберемося, для чого взагалі займатися цією нелегкою роботою. По-перше, під час перекопування ґрунт насичується киснем, який просто необхідний рослинам. По-друге, ви знищуєте бур’яни і комах-шкідників. По-третє, перекопаний ґрунт краще накопичує вологу.

Отже, перекопувати треба. А ще багато чого залежить від ґрунту. Якщо у вас легкий піщаний ґрунт, можна обійтися культивацією або граблями. Якщо глинистий або ділянка неокультурена, то землі треба допомогти – обов’язково перекопувати.

Найкраще це робити, коли ґрунт готовий. Це означає, що він має відповідну температуру й рівень вологості. Щоб це визначити, потрібно викопати з глибини 10-15 см грудочку землі, стиснути її в долоні й кинути на землю. Якщо грудка залишилася цілою, значить не прийшла пора для перекопування. А коли розсипалася на невеликі грудочки, можна сміливо братися за цю справу, бо коли розсипатиметься на пил, то вже буде пізно.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я