...

Як почистити каструлю, не залишаючи подряпин: корисні поради

Підпишіться на нас:

Чистка каструль може бути справжнім випробуванням для багатьох. Непоодинокі ситуації, коли під час чищення каструлі залишаються подряпини, які псують її зовнішній вигляд.

Подробиці

Це відбувається через використання хімічних засобів або твердих мочалок. Тому варто розібрати кілька порад, які допоможуть ефективніше позбутися забруднень, не залишаючи при цьому подряпин.

Натуральні очищувачі

Перший крок до ідеальної чистоти каструль – використання натуральних очисників. До найпопулярніших можна віднести:

  1. Соду.
  2. Лимонний сік.
  3. Оцет.

Достатньо змішати соду з невеликою кількістю води для отримання пастоподібної консистенції та нанести на забруднені ділянки.

Лимонний сік або оцет також відмінно справляються з різними плямами та вапняними відкладеннями.

Обидва засоби потрібно наносити на забруднення приблизно на 5 хвилин, а далі їх необхідно промити у теплій воді.

Як використовувати спеціальні миючі засоби

Якщо натуральні засоби не справляються з завданням, можна скористатися спеціалізованими. Вони ефективніші, але при їх виборі варто виявляти обережність.

Не можна використовувати хімічні засоби, які мають абразивні частини. Також перед використанням слід обов’язково читати інструкцію, її виробник точно вказує не випадково.

Металеві щітки не варто використовувати

Металеві щітки можуть залишати подряпини на поверхні каструль. Натомість відмінно підійдуть нейлонові або силіконові щітки, які ефективно видаляють забруднення, не пошкоджуючи поверхню.

Від металевих щіток на своїй кухні краще відмовитись взагалі. Вони залишають ушкодження на каструлях, та інших предметах.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я