...

Як правильно зберігати борошно, щоб не заводилась міль. Перевірений бабусин метод

Підпишіться на нас:

Переживши один раз важкі часи, за першої кризової ситуації людина намагається робити запаси необхідних продуктів. Потрібно не лише закупити продукти харчування, а й знати, як їх зберегти та не дати їм зіпсуватися.

Подробиці

Варто знати, як зберігати борошно, щоб воно не стало вологим, від чого продукт може стати непридатним для вживання.

Також згодом у борошні можуть з’явитися жучки та черв’ячки, і тоді його  доведеться викинути.

Правильне зберігання борошна

Дехто вважає, що зберігати протягом 10 років можна борошно вищого ґатунку. Нижчого сорту також добре зберігається, але набагато менше. Однак навряд чи є потреба так довго його зберігати.

  • зберігайте борошно при температурі 20 °C у добре провітрюваному приміщенні. Без сторонніх запахів, тому що воно може легко увібрати інші запахи;
  • зайва волога з часом може зіпсувати борошно, а через різку зміну температури з’являється волога, що робить його непридатним для вживання;
  • зберігайте борошно в тканинному або паперовому мішечку, герметично закритому. Зверху надягніть поліетиленовий пакет, так воно буде довше зберігатися;
  • відкритий пакет борошна пересипте у скляну банку, полотняний мішок або металеву коробку. Не пересипайте одразу його в поліетиленовий пакет.

Захист від шкідливих комах

Дуже важливо зберегти борошно від заселення шкідниками. З часом в ньому може заводитись чимало різновидів від жучків та борошняних черв’ячків до молі з довгоносиками.

Вони їдять борошно, а ще псують його, коли потім залишають у ньому сліди своєї життєдіяльності.

Від шкідників у  борошно, яке плануєте зберігати тривалий час, покладіть по кілька неочищених зубчиків часнику.

Його аромат не дасть шкідникам жодного шансу на проживання.

Для більш тривалого зберігання придбайте борошно, розфасоване в пакети по 1 кг, вкладіть в дерев’яні ящики, пересипаючи пряними сухими травами. Це може бути чебрець, кардамон, полин або календула.

Вони допоможуть довше зберегти борошно від шкідників, а при випіканні кулінарних виробів у вас на кухні буде витати приємний аромат.

НАПИСАТИ ВІДПОВІДЬ

введіть свій коментар!
введіть тут своє ім'я